Noi oportunități pentru locuitorii din mediul rural. Ei își pot înființa afaceri prin proiectul Avatar- Acțiuni cu Valoare Adăugată pentru Țară prin Antreprenoriat și Recalificare. Consiliul Național al întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România derulează din luna aprilie a acestui an până în septembrie 2015 acest proiect cofinanțat din Fondul Social European prin programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resursurselor Umane 2007-2013.
OVIDIU NICOLESCU, președinte, C.N.I.P.M.M.R.: " Proiectul se adresează zonei rurale și e deosebit de actual pentru că așa cum știm cu toții România din păcate e țara din Uniunea Europeană care are cea mai mare pondere a populației din mediul rural, (...) contribuie la scara resurselor care le primește, contribuie la rezolvarea acestei probleme punctual pentru o mie de persoane."
Proiectul vizează cinci regiuni de implementare: București-Ilfov, Nord-Est, Nord-Vest, Sud-Est și Sud-Muntenia. Beneficiarii au șansa să ocupe un loc de muncă în sectoarele non-agricole, dar își pot deschide și o afacere. Dintre participanții la acest proiect, cei mai mulți se ocupă cu agricultura, o parte sunt șomeri și restul sunt persoane inactive.
DIEGO MATTIOLI, expert sistem informativ: "În acest proiect pentru noi, regiunea România este bazată pe partea rurală și dezvoltată."
Proiectul Avatar mai urmărește implementarea unor măsuri active de informare, consiliere profesională, mediere și consultanță pentru inserția locuitorilor din mediul rural pe piața muncii.
Veste bună pentru antreprenori! De joi, 22 octombrie, ei pot aplica pentru granturile pentru capital de lucru. Această măsură face parte din schema de ajutor de stat instituită în vederea acordării de sprijin financiar...
"Pașaport de export" este un nou program lansat de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România pentru încurajarea exporturilor. Proiectul, demarat pe 1 februarie 2020, va fi implementat...
Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România susține necesitatea implementării unor completări raportate la necesitățile reale ale Programului Start-Up Nation 2018. Reprezentanții Consiliului spun că activitățile de servicii trebuie să fie punctate mai bine decât cele din comerț, având în vedere valoarea adăugată adusă de acestea comparativ cu activitățile din comerț.
Întreprinderile private mici și mijlocii nu susțin necesitatea adoptării măsurii amnistiei fiscale, considerând că persoanele fizice și microîntreprinderile ar trebui să fie în principal vizate de această măsură. Conform unui sondaj realizat...
Cele mai mari probleme ale mediului de afaceri sunt concurența neloială, birocrația, lipsa de finanțare și lipsa forței de muncă. Declarația îi aparține președintelui Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Florin Jianu și a fost făcută la lansarea versiunii in limba romana a lucrarii “Carta Alba a IMM-urilor din Romania, 2018″.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019