Noi oportunități pentru studenți. Tinerii cuprinsi în sistemul național de învațământ au șansa de a participa la activități de consiliere și orientare profesională. Consiliul Național al întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România a lansat proiectul "Simpract- Tranziția de la Școală la viața activă prin practică și crearea de întreprinderi simulate". Proiectul vizează facilitarea accesului pe piața muncii pentru 7000 de studenți. Ei vor beneficia de activități de tip întreprindere simulată la nivel regional, național și european, dar și de stagii de practică în firme reale.
OVIDIU NICOLESCU, președinte, C.N.I.P.M.M.R.: " Această abordare a simulării plasează studenții în situația de a realiza niște activități în cadrul organizației aprovizionare, producție, desfacere, vânzare, gestiune de resurse umane simulate cu cele din viața reală, deci sunt procese aproape identice și datorită participării la aceste procese în cadrul procesului de învățământ, (...) atunci când se mută în viața reală: integrarea, productivitatea sunt mult amplificate. "
De asemenea, 2.250 de studenți vor fi implicați în stagii de practică în întreprinderile simulate, iar 500 de studenți vor participa la stagii de practică în întreprinderi reale.
AMALIA TODORUȚ, profesor, Universitatea "Constantin Brâncuși", Târgu Jiu: "Studenții vor începe pregătirea în cadrul acestui proiect care facilitează trecerea de la școală la viața activă chiar începând de luna viitoare. Studenții vor fi antrenați în activități specifice întreprinderii simulate. "
Cele mai performante întreprinderi simulate vor primi premii în bani și vor putea interacționa în cadrul unor workshop-uri cu manageri și întreprinzători. De asemenea, studenții vor putea participa la târguri naționale și europene ale întreprinderilor simulate. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European, prin programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resursurselor Umane 2007-2013. Partenerii proiectului Simpract sunt opt universitați din țară și Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România.
Protestul organizat, astăzi, de Sindicatul Elevilor și Studenților Militanți în București, sub genericul „Marșul Pomanagiilor Împotriva Neoliberalismului”, s-a încheiat chiar la debut.
Decizia autorităților de a limita dreptul studenților la călătoria gratuită cu trenul, aspru criticată! Liga Studenților din Iași susține că măsura luată de către Guvern pentru scăderea deficitului bugetar este scandaloasă și solicită Executivului consultări cu reprezentanții studenților. Aceștia subliniază că nu subvențiile pentru transportul studenților sunt cea mai mare problemă din bugetul țării, ci birocrația, managementul defectuos al finanțelor publice, supradimensionarea unor instituții bugetofage, intervenționismul, corupția sau pensiile speciale care nu țin cont de principiul contributivității.
Veste bună pentru antreprenori! De joi, 22 octombrie, ei pot aplica pentru granturile pentru capital de lucru. Această măsură face parte din schema de ajutor de stat instituită în vederea acordării de sprijin financiar...
Școala online suplinește cursurile si seminariile din sălile de curs și amfiteatre la toate facultățile din țară. Universitatea de Vest din Timișoara, prin Departamentul de Sociologie al Facultății de Sociologie și Psihologie, a inițiat...
Studenții ieșeni cer Ministerului Educației publicarea tuturor tezelor de doctorat și pedepse pentru sustragerea, distrugerea sau comercializarea acestora. Reprezentanții Ligii Studenților din Iași susțin că acest...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019