Start de an școlar si la Colegiul Național ''Ion Creangă'' din Capitală. Emotiile i-au cuprins pe elevi, părinți si profesori, mai ales la intonarea imnului national.
AMBIANȚĂ intonare imn
Cartele antichiul, programe educative noi și prelungirea ciclului gimnazial pentru copiii care intră în clasa a V-a se numără printre noutățile pe care le aduce anul scolar 2011-2012. Autoritățile încearcă astfel să imprime un suflu proaspăt unei instituții în care nici părinții, nici profesorii, nici elevii nu par să mai aibă încredere.
CRISTIAN ALEXANDRESCU, inspector general ISMB: "Este un an care incepe sub auspiciile absolut noi, deoarece anul acesta deja a intrat in vigoare legea educatiei nationale, deci schimbari esentiale la nivelul partii legislative, in foarte putin timp o sa avem la dispozitie toate metodologiile pentru aplicarea legii"
Emotii vor avea si in vara viitoare elevii de clasa a 12-a. Ministerul Educatiei anunță pentru examenul de bacalaureat din 2012 un nivel de exigență similar cu cel de acest an.
FLORICA ALEXANDRESCU, director Colegiul National ''Ion Creanga'': 'Mesajul pentru anui acesta este unul de maxima mobilizare pentru a nu avea surprize la sfarsitul acestui an scolar, maxima mobilizare in specialpentru elevii claselor a XII-a pentru ca socul cel mai puternic ei l-au simtit in aceasta vara fierbinte"
O noutate este si saptamana intitulată “Scoala altfel”, din perioada 2-6 aprilie 2012. Tot in acest interval vor avea loc fazele nationale ale olimpiadelor scolare pe discipline.
CRISTIAN ALEXANDRESCU, nspector general ISMB: ''Absolut toti elevii din Romania vor face altceva decat cursurile clasice ,se numeste perioada " Scoala altfel"sai va fi o perioada in care vom putea sa ducem la bun sfarsit tot felul de proiecte pe zona ecologica ,pe zona muzicala proiecte de arta si asa mai departe "
Clasa pregatitoare va fi introdusa in invatamantul primar incepand cu anul scolar 2012-2013. Odata cu trecerea clasei pregatitoare la invatamantul primar, scoala devine obligatorie de la varsta de 6 ani. Examenul de bacalaureat va avea loc dupa noile prevederi ale legii abia in 2016, cand va termina liceul generatia de elevi care incepe clasa a IX-a in viitorul an scolar.
„Fiecare dintre voi veți avea ocazia să fiți super-eroi” le-a transmis președintele Klaua Iohannis, în această dimineață, elevilor. Seful statului le-a spus școlalilor că are încredere în ei.
S-a încheiat prima etapă a înscrierilor în învățământul primar pentru anul 2019-2020! Părinții a circa 150.000 de copii au depus deja cererile pentru înscrierea acestora în clasa pregătitoare, potrivit Ministerului Educației Naționale. Dintre aceștia, aproximativ 129.000 de candidați sunt copii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2019.
Sindicatele din învațământ amenință cu proteste dupa ultimele negocieri cu Ministerul Educației. Mărul discordiei îl reprezinta acordarea voucherului de vacanță care va fi amânata pentru majoritatea angajaților din învațământ pentru anul viitor.
Metodă eficientă de descurajare a chiulului, la un liceu din Ploiești!Elevii sunt monitorizați printr-un sistem de pontaj cu cartelă. Pe lângă faptul că centralizează intrările și ieșirile și liceu, "gardianul electronic" trimite automat un email părinților, care află astfel ora la care a intrat copilul la cursuri.
În România, învățământul ar putea fi obligatoriu, de la vârsta de 3 ani! Ministrul Educației, Remus Pricopie crede că o astfel de măsură se impune din cauza faptului că elevii sunt din ce în ce mai nepregătiți, iar dovadă stau rezultatele slabe înregistrate la examenele de evaluare din clasa a opta, precum și la Bacalaureat. Profesorii cred însă că măsura nu se potrivește cu nivelul de dotare din unitățile de învățământ.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019