CRAIOVA
Mii de oameni au protestat din nou, în mai multe orașe din țară, față de noul Cod al Muncii. Salariații craioveni au cerut demisia Guvernului, considerat responsabil de sărăcia în care traiesc cei mai mulți dintre români.
AMBIANȚĂ: "Huo, Huo"
VOX: "E pãcat cã parlamentarii trãiesc în lumi paralele fatã de noi."
IAȘI
Si sindicalistii ieseni au iesit in stradă.
AMBIANȚĂ: "Hoþii, hoþii."
VOX: "De plãcere si de sãtui, de asta venim aici."
TIMIȘOARA
Sute de timisoreni au protestat în fața sediului organizației județene a PD-L. Bănățenii au adus cu ei pancarte pe care scria "Halal caracter" și "Vrem salarii decente".
AMBIANȚĂ (suflã în vuvuzele)
AMBIANȚĂ "Încã o revolutie, ultima solutie."
La rândul lor, democrat-liberalii au anuntat că au convenit cu reprezentanții patronatelor ca grupul PD-L să susțină cateva amendamente ale confederațiilor la Codul Muncii.
MIRCEA TOADER - liderul deputatilor PD-L: ``Opinia noastrã este cã angajatorul poate sã fie oricine, dar patronatul nu reprezintã decât un proprietar de firmã privatã. Nu putem sã considerãm cã patronul este o firmã de stat, o regie sau o asociatie de locatari."
Liderul deputatilor PD-L a precizat că au mai existat câteva propuneri privind definiții referitoare la conflictele de muncă.
MIRCEA TOADER - liderul deputatilor PD-L: "Va fi elaborată o lege specialã unde se vor prevedea toate aceste conditii. Avem propunerile dânșilor, le vom elabora ca niște amendamente, (...) le vom depune ca amendamente ale grupului nostru și sunt aproape sigur că vor trece.``
România este statul din Uniunea Europeană cu cel mai înalt risc de sărăcie! Conform statisticilor Eurostat, România rămâne statul cu cel mai înalt risc de sărăcie pentru persoanele ocupate din Uniunea Europeană. Documentul arată că deși a făcut progrese în reducerea riscului de sărăcie, țara noastră nu a reușit să se încadreze în media europeană care este de 9,5%.
În România mai mult de jumătate dintre persoane nu pot face față unei cheltuieli neprevăzute. Suntem mult peste media europeană, unde o persoană din trei se află în această situație în 2017!
România și Grecia, cel mai mic declin din Uniunea Europeană al persoanelor cu risc de sărăcie în urma transferurilor sociale. Ajutorul de șomaj primit de la stat sau ajutorul pentru locuință au condus la reducerea riscului de sărăcie în Grecia cu 16 la sută și România cu 17 la sută, arată datele publicate de Oficiul European de Statistică. Gradul în care transferurile sociale reduc numărul persoanelor cu risc de sărăcie variază în rândul statelor din Uniunea Europeană.
România are a doua cea mai rapidă creștere economică din Europa, dar aceasta nu s-a tradus în reducerea sărăciei! Potrivit unui raport al Băncii Mondiale, 70% dintre cei săraci trăiesc în zona rurală.
Și-a pus capăt zilelor, din cauza sărăciei și a necazurilor! O femeie de 59 de ani din Pitești s-a aruncat de la etajul patru, de la balconul apartamentului în care locuia. Alertați de bufnitură, vecinii au sunat imediat la 112.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019