În curând, armele letale ar putea fi accesibile tutror românilor ajunși la vârsta majoratului. Asta, dacă noua lege privind regimul armelor și munițiilor, care a trecut fără probleme de Senat, va fi aprobată și de Camera Deputaților, care este for decizional.
COSMINA STOIAN, reporter ”Modificările aduse legii privind regimul armelor și munițiilor, lasă practic, armele letale la îndemâna oricui. Dacă, până acum, legislația interzicea anumitor persoane să dețină arme de autoapărare, în actualul proiect această precizare vagă a fost eliminată, în sensul că va ar trebui să existe o decizie definitivă a instanței care să interzică deținerea armei de foc.”
Cel mai important amendament al noii legi este acela că persoanele condamnate la închisoare pe viață nu au voie să dețină astfel de arme. În legea aflată încă în vigoare, cei care sunt condamnați la mai mult de un an de închisoare nu pot deține arme. De asemenea, legislația în vigoare permite deținerea a doar două arme de foc, limită care dispare în varianta adoptată de Senat. Este posibil ca forma finală a legii să mai suporte modificări la Camera Deputaților.
Un bărbat de 58 de ani a fost reținut pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Oamenii legii au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară emis de Judecătoria Sectorului 5 București, la o locație din Timișoara, pe linia criminalității economice.
Retragere, în PNL! Fostul lider al Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă, a anunțat că demisionează din Senatul României, dar nu a oferit detalii cu privind la motivele care l-au determinat să ia această hotărâre.
Proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2025 vor intra, miercuri, în dezbatere parlamentară. Potrivit programului aprobat de birourile permanente unite ale Senatului și Camerei...
Vlad Pascu, autorul accidentului foarte grav de la 2 Mai, din august 2023, soldat cu moartea a doi tineri și rănirea altor doi, a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare și la plata unor daune morale. Conform sentinței pronunțate...
Deputata PNL, Alina Gorghiu, a depus, împreună cu mai mulți parlamentari, o inițiativă legislativă care stabilește că în momentul în care o substanță psihoactivă este depistată în sânge, fapta să fie considerată infracțiune.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019