Date companie
 
 
 
 

Noul director general al Salrom, Aurel Bucur, contestat de administratorul Fondului Proprietatea

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Februarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : manager, director, ministerul, consiliul, economiei, fondul, administratie, bucur, ordin, politic, vosganian, salrom, templeton, proprietatea
 

Instalarea la conducerea Companiei Naționale a Sării, Salrom, a social-democratului Aurel Bucur este criticată dur de Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea. El contestă aceasta numire și acuză Guvernul că nu-și respectã astfel propria ordonanță, prin care managerii trebuie numiți transparent, prin proces de selecție. Ministerul Economiei a emis în decembrie 2012 un ordin prin care împuternicește reprezentanții instituției în Consiliul de Administrație al Salrom să revoce directorul general și să îl numească în această funcție pe Aurel Bucur. Consiliul de Administrație l-a numit pe Bucur, în 12 februarie, în funcția de director general. Desemnarea a rezultat strict din imixtiunea Ministerului Economiei în independența Consiliului Salrom, ca urmare a emiterii unui ordin ministerial referitor la desemnarea unui membru al unui partid politic, se arată într-un comunicat al administratorului Fondului Proprietatea.

SORIN DINU, analist economic "Când se numește un om politic, trebuie sã ne așteptam la niște contracte pe care le vom descoperi mai târziu, cu anumite companii, cu anumite valori. Miza politicã sunt banii, banii din sare, banii din eventuale investiții care se vor putea face!"

Reprezentanții Fodului Proprietatea susțin că ministerul Economiei ar fi trebuit să numească la șefia Salrom un manager profesionist, rezultat în urma unui proces de selecție efectuat de o companie independentă de recrutare. In replică, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, spune că nu are vreo implicare în numirea lui Bucur în fruntea Salrom.

VARUJAN VOSGANIAN, ministrul Economiei "De când sunt ministru, nu am numit la Salrom pe nimeni! Nu știu vreo lege care sã interzicã unor consilieri de partid sã fie directori!"

Nu este pentru prima oară când la conducerea unei companii controlate de stat ajung oameni politici sau apropiați ai Puterii. La fel s-a întâmplat și la Complexul Energetic Oltenia, la Administrația Porturilor Maritime Constanța și la Administrația Canalelor Navigabile.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2