România redevine destinație turistică, pentru turiștii străini. Numărul acestora a crescut cu peste opt procente, în primul trimestru al anului. Cel puțin așa a anunțat ministrul delegat pentru I.M.M. și Turism, Maria Grapini. Ea a mai precizat că majoritatea celor care ne viziteazi țara vin din Bulgaria și Germania.
MARIA GRAPINI, ministrul delegat pentru I.M.M. și Turism "Și situația în turism s-a îmbunătățit. În trimestrul 1 a crescut numărul de turiști, sosirile în România, cu 8,2 la sută. E un lucru bun! Am avut aproape 300.000 de turiști străini."
Turiștii vin în România, unii atrași de natura bogată și diversificată, alții în dorința de a cunoaște locuri noi, pe harta lumii. Litoralul românesc, dar și stațiunile montane, precum Stâna de Vale, Baile Felix, Poiana Brașov sau Moeciu au devenit atractive prin calitatea serviciiilor și frumusețea locurilor. Printre românii care își desfășoară activitatea în turism se numără și cei care apelează la tradiții, ca element de atracție. Un astfel de exemplu este reînvierea tradiției băilor cu zer, în munții Buzăului, care era în vogă în a doua jumătate a secolului al 19-lea.
AMBIANȚĂ "Punem zerul, să fie, cât de cât, la o temperatură suportabilă. Trebuie să fie proaspăt. Punem 200 de grame de miere și petale de trandafir, pentru ambient. Pe lângă efectul astringent al zerului, dă o catifelare."
Cădița din lemn este acoperită apoi cu un prosop, care ține constantă temperatura zerului.
AMBIANȚĂ "Am auzit că este benefică pentru corp. M-am uitat pe internet. Am înțeles că este bună pentru anumite boli, pentru piele în general."
VOX "Toate cucoanele din Paris veneau să facă băi de zer la Varlaam, la Tainiță se chema locul, mai precis. Efectele erau paranormale chiar. Toate franțuzoaicele după ce plecau povesteau în toată Franța, ce se întâmplă la Tainiță. Am vrut să readucem la viață acest obicei, acest tratament."
În munții Buzăului, terapia cu zer s-a practicat pentru prima dată pe la 1850. Unul dintre boierii locului, mai umblat prin lume, a văzut în Elveția cum se fac terapii cu zer și s-a gândit că n-ar strica să implementeze metoda și pe plaiurile natale. Potrivit istoriei locale, la stabilimentul boierului veneau oameni înstăriți, atât de la noi din țară, cât și de peste hotare, ca să să îmbăieze în zer.
Imagini cu salvatorii montani care dorm sub cerul liber, la finalul acțiunii de salvare din Munții Făgăraș, au devenit virale pe internet. Unul dintre salvamontiști a dat detalii despre modul în care s-a desfășurat acțiunea contra cronometru: turiștii au urcat pe un perete care se escaladează exclusiv iarna și au sunat abia după ce s-a întâmplat tragedia, iar întunericul a îngreunat mult acțiunea.
100 de ani de relații diplomatice între România și Japonia, marcați de Banca Națională a României, prin lansarea unei monede de argint! Aceasta a fost inclusă în circuitul numismatic al BNR și va avea...
Grecii mențin măsura testării la graniță, pentru toți turiștii care călătoresc pe cale terestră, indiferent dacă persoanele sunt, sau nu vaccinate. Atenție însă, procedura testării se va face, la fel ca până acum...
Dacă e duminică, e Start Show România! Echipa de producție a intrat în vacanță, dar asta nu înseamnă că telespectatorii ar putea fi lipsiți de spectacolul de televiziune preferat. Diana Matei și Adrian...
România, sub amenințarea ciclonului de la Marea Neagră! Meteorologii avertizează că, în acest sfârșit de săptămână, țara noastră va fi lovită de ciclonul format în Marea Neagră, fenomen care va genera furturni puternice.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019