România redevine destinație turistică, pentru turiștii străini. Numărul acestora a crescut cu peste opt procente, în primul trimestru al anului. Cel puțin așa a anunțat ministrul delegat pentru I.M.M. și Turism, Maria Grapini. Ea a mai precizat că majoritatea celor care ne viziteazi țara vin din Bulgaria și Germania.
MARIA GRAPINI, ministrul delegat pentru I.M.M. și Turism "Și situația în turism s-a îmbunătățit. În trimestrul 1 a crescut numărul de turiști, sosirile în România, cu 8,2 la sută. E un lucru bun! Am avut aproape 300.000 de turiști străini."
Turiștii vin în România, unii atrași de natura bogată și diversificată, alții în dorința de a cunoaște locuri noi, pe harta lumii. Litoralul românesc, dar și stațiunile montane, precum Stâna de Vale, Baile Felix, Poiana Brașov sau Moeciu au devenit atractive prin calitatea serviciiilor și frumusețea locurilor. Printre românii care își desfășoară activitatea în turism se numără și cei care apelează la tradiții, ca element de atracție. Un astfel de exemplu este reînvierea tradiției băilor cu zer, în munții Buzăului, care era în vogă în a doua jumătate a secolului al 19-lea.
AMBIANȚĂ "Punem zerul, să fie, cât de cât, la o temperatură suportabilă. Trebuie să fie proaspăt. Punem 200 de grame de miere și petale de trandafir, pentru ambient. Pe lângă efectul astringent al zerului, dă o catifelare."
Cădița din lemn este acoperită apoi cu un prosop, care ține constantă temperatura zerului.
AMBIANȚĂ "Am auzit că este benefică pentru corp. M-am uitat pe internet. Am înțeles că este bună pentru anumite boli, pentru piele în general."
VOX "Toate cucoanele din Paris veneau să facă băi de zer la Varlaam, la Tainiță se chema locul, mai precis. Efectele erau paranormale chiar. Toate franțuzoaicele după ce plecau povesteau în toată Franța, ce se întâmplă la Tainiță. Am vrut să readucem la viață acest obicei, acest tratament."
În munții Buzăului, terapia cu zer s-a practicat pentru prima dată pe la 1850. Unul dintre boierii locului, mai umblat prin lume, a văzut în Elveția cum se fac terapii cu zer și s-a gândit că n-ar strica să implementeze metoda și pe plaiurile natale. Potrivit istoriei locale, la stabilimentul boierului veneau oameni înstăriți, atât de la noi din țară, cât și de peste hotare, ca să să îmbăieze în zer.
Val de avalanșe, în zona Bâlea din munții Făgăraș! Conform specialiștilor de la Avalanșe în Carpați, valurile de zăpadă sunt de dimensiuni mici și medii. ”În urma încălzirii accentuate și a ploilor din ultimele zile au fost semnalate...
Jandarmeria Română atrage atenția asupra unei informații false rostogolite pe rețelele de socializare. ”Ar trebui să știți că peste 30% din efectivele jandarmeriei nu sunt români, sunt aduși după toate probabilitățile din Franța”, este conținutul...
Incendiu uriaș, sâmbătă-dimineață, la un service auto situat la ieșirea din Buzău, spre Brăila! La fața locului au intervenit peste 30 de pompieri, cu șase autospeciale de stingere și autocisternă. De asemenea, a intervenit Grupa...
Două cutremure s-au produs, în noaptea de joi spre vineri și vineri-dimineață, în județele Vrancea și Buzău, conform datelor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.
Tot mai frecvent, salvamontiștii maramureșeni sunt solicitați să intervină pentru salvarea ucrainenilor care trec granița în țara noastră și ajung să rătăcească pe cărările înzăpezite ale munților Maramureșului.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019