Date companie
 
 
 
 

Nutritionistii ne recomanda sa fim cumpatati la traditionala masa de Paste

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : medici, nutritie
 

Medicii nutritionisti ne sfatuiesc sa evitam excesele alimentare si sa consumam cu moderatie alcool. Mai ales ca majoritatea bucatelor traditionale de Paste, de la drobul de miel la pasca sau cozonac, contin multe calorii si pot afecta digestia. Chiar si ouale rosii, simbolul pascal, sunt considerate daunatoare.

CORNELIA BALA, nutritionist: "Totul este sa pastram o oarecare masura. Sa nu mâncam f multe oua. Trebuie sa tinem cont ca recomandarea generala este de 2-3 oua pe saptamâna. 2 oua pe zi de pasti nu ar trebui sa consume nimeni.

Pentru a putea gusta din bucatele de Paste fara a ajunge la urgenta, medicii recomanda ca acestea sa fie consumate cu masura si sa fie însotite de multe legume si fructe.

CORNELIA BALA, nutritionist: "Un meniu sanatos ar putea sa contina toate alimentele acestea traditionale în cantitati mai mici decât ne-am dori si completate cu multe legume, fie ca este vorba de salate, de cruditati, de legume preparate termini dar nu foarte intens si atuinci si de sarbatori am putea avea o alimentati apropiata de cea sanatoasa.

Oamnii recunosc ca nu intotdeauna tin seama de sfaturile nutritionistilor atunci când alcatuiesc meniul de Paste.

VOX-uri: "Tineti cont de sfatul nutritionistilor atunci când faceti cumparaturile de pasti? – nu prea!
"Este foarte important sfatul nutritionistilor, însa este foarte greu daca avem în vedere traditiile românesti care trebuie pastrate de sarbatori. Si din pacate exageram câteodata. Tu urmezi sfaturile lor? - nu! Nu prea din pacate".

Daca de Paste nu reusiti sa va controlati poftele, nutritionistii spun ca ar trebui sa fiti mai cumpatati macar în zilele care urmeaza.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2