Cum arată România prin ochii unui străin? Ai unui fiu străin, în cazul acesta. L-am cunoscut pe Eduardo Berti, un argentinian stabilit la Bordeaux, Franța, ce a venit în România în căutarea originilor sale. O căutare care a dat roade, transformate într-o carte care promite, oferind perspectiva unei lumi noi, o lume necunoscută și, totuși, familiară. Așa a apărut “Un fiu străin”, un roman bine primit deja de publicul român.
EDUARDO BERTI, scriitor
“Tatăl meu s-a născut în Galați, în România și a emigrat în Argentina și a reinventat multe povești din viața lui și a trecut sub tăcere alte informații. Acum câțiva ani am avut acces la un document unde au apărut multe informații pe care le credeam pierdute pentru totdeauna. Printre ele, adresa exactă a casei lui natale. Am decis să călătoresc pentru prima oară în România, să vizitez Galațiul, fără a avea de gând să scriu o carte dar ceea ce s-a întâmplat acolo, au fost lucruri insolite care m-au făcut să scriu, era imposibil să nu o fac.”
Cartea conține și o serie de imagini, fotografii autentice surprinse în timpul voiajului între trecut și prezent. Sunt locuri emblematice, de la Galațiul altor vremuri, la Cișmigiul actual.
"- Cum ți s-a părut Bucureștiul? Ai vorbit în cartea ta și de parcul Cișmigiu, unde ne găsim acum.
-Mie îmi place mult Bucureștiul, care îmi amintește de Buenos Aires. Tatăl meu îl cita pe André Malraux care spunea că Buenos Aires este capitala unui imperiu care nu a existat niciodată și anumite cartiere, zone din București îmi aduc aminte de Buenos Aires."
Iar călătoria nu putea să nu se transforme într-una lingvistică...
Au fost zile cu multe întâlniri și cu lucruri pentru care trebuie să fiu recunoscător, așa că am spus des “noroc” și “mulțumesc”.
1 ianuarie 2025 marchează eliminarea controalelor la granița cu Ungaria și Bulgaria, odată cu intrarea țării noastre în Spațiul Schengen. Conform comunicatului transmis de IGPR, toate persoanele...
Eveniment cultural, în București! Analistul de geopolitică și studii de securitate Alba Popescu și-a lansat două volume: "Analize incomode" și "Geopolitică și pandemie"! La eveniment au participat peste 50 de personalități...
Și-a dedicat viața marilor lui pasiuni: radioul, sportul și scrisul. Este vorba de Ilie Dobre, comentator sportiv de radio, jurnalist și scriitor, un nume răsunător în România, omul care a stabilit 10 recorduri mondiale omologate de World Record Academy și care, în 2014, a primit premiul „Omul Anului” în media, pentru promovarea sportului, a valorilor morale, a fair play-ului și a valorilor sociale în sport.
„Obiecte și voci”, volumul de poezii recent publicat de valorosul scriitor contemporan Alexandru Sfârlea, nu a avut parte de o lansare de carte, din cauza pandemiei de coronavirus, dar odată publicat, a ajuns în librării.
Eveline Păuna a fost invitata emisiunii "România vorbește", la Național Fm. Aceasta a discutat împreună cu realizatorii, Denis Ciulinaru și Diana Enache, despre noua sa carte, "Femeia la 30 de ani". Cartea prezintă 30 de povești care descriu sufletul femeii la 30 de ani în nuanțe fie de împlinire deplină, fie de căutare a sensului. Cititorii sunt invitați să descopere 30 de femei diferite, cu aspirații diferite, în contexte diferite de viață. De asemenea, poveștile pot descrie și o singură femeie cu 30 de fațete ale personalității sale. Autoarea a potrivit fiecare cuvânt astfel încât să fie o carte despre femei de 30 de ani, pe care să o citească femeile de orice vârstă. Și, cu și mai multă atenție, bărbații.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019