O nouă criză a migranților amenință Europa. Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan susține că a avertizat de câteva luni că Turcia se vede obligată să își deschidă porțile, arată cotidianul spaniol El Pais. "Nu ne-au crezut", a spus Erdogan într-un discurs la Istanbul. În prezent mii de migranți se află la porțile Uniunii Europene. "Nu ne permitem să ne ocupăm și să alimentăm atâția refugiați", a mai spus Erdogan. Ce înseamnă asta pentru UE și mai ales pentru România? Decizia administrației de la Ankara a determinat autoritățile din Bulgaria și Grecia să consolideze granițele. Oficiali guvernamentali din ambele țări au susținut că nu vor lăsa pe nimeni să treacă iar poliția din Grecia a folosit grenade fumigene la un punct de trecere al frontierei. În România, coordonatorul politic național al Alternativei pentru Demnitate Națională-ADN, Cătălin Ivan, susține că vom fi victimă sigură a noii crize a refugiaților. Potrivit liderului ADN, UE este șantajată de Erdogan, iar țara noastră nu este guvernată. Ivan condamnă condamnă lipsa totală de strategie și de reacție a autorităților române privind o nouă criza iminentă a refugiaților sirieni, mai ales că televiziunea turcă de stat pretinde că migranții sirieni pe care i-a masat la granițele cu Grecia și Bulgaria vor merge spre inima Europei pe o rută nouă, via România și Ungaria. "România este pe drumul refugiaților sirieni dinspre Turcia către centrul Europei, Ungaria va închide granița cu țara noastră, iar noi nu avem nici măcar guvern, ca să nu mai zic de CSAT. Nu coronavirusul este problema majoră a românilor astăzi! Problema este că pe teritoriul nostru vor trece sute de mii de refugiați care, cel mai probabil, vor fi opriți să meargă mai departe", subliniază Cătălin Ivan care îi cere președintelui României, Klaus Iohannis, să pregătească forțele de pază și ordine publică, jandarmeria și poliția, pentru ca posibilele fluxuri de refugiați să nu perturbe viața romanilor și să nu pună în pericol populația.
Situație disperată la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iași. Este criză de sânge, iar zilnic doi pacienți află că nu pot fi operați. Oamenii sunt nevoiți să aștepte zile întregi pentru a fi operați, iar medicii...
Dispariția prematură a lui Bogdan Stanoevici a lăsat un gol imens pentru cei care l-au cunoscut și apreciat. După o carieră pe scenă și pe marile ecrane, a dorit să se implice în politică, pentru că își dorea o reformă reală a României. Atacat de virusul SARS-CoV-2, sistemul de sănătate românesc nu a fost suficient pentru a-l salva. Un mesaj emoționant vine de la liderul Alternativei pentru Demnitate Națională, Cătălin Ivan, care l-a cunoscut bine pe Bogdan. Au fost adversari politici în 2019, când au candidat la alegerile prezidențiale, dar cu un proiect de țară cu multe similitudini, colegi mai târziu, regăsindu-și puncte comune în dorința de a pune sănătatea și educația în prim plan.
Himera învățământului online, subliniată de fostul europarlamentar Cătălin Ivan! În urma experienței sale ca membru în Comisia de învățământ a Parlamentului European, Cătălin Ivan avertizează în legătură cu consecințele negative asupra copiilor în cazul folosirii îndelungate a acestei forme de învățământ.
12 partide, ONG-uri și fundații s-au unit sub o singură platformă, Partidul Ecologist Român. Cătălin Ivan, fondatorul formațiunii Alternativa pentru Demnitate Națională, a explicat de ce adeziunea la PER reprezintă o soluție pentru cei care își doresc o Românie sănătoasă. "Avem nevoie de un un proiect românesc în Europa, de o viziune a noastră în Europa", spune fostul europarlamentar, care susține și ideea unui fond de solidaritate cu cetățenii, din partea partidelor politice parlamentare, mai ales acum în timpul pandemiei.
Migranți abandonați pe Autostrada Vestului, dupa ce mașina în care se aflau a rămas în pană. Agenții de la Rutieră sunt cei care i-au descoperit. Ei au observat un microbuz plin cu pasageri, oprit pe banda de urgență, și...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019