Bolnavii cu afecțiuni respiratorii, dependenți de aparatele de oxigen, umiliți din cauza birocrației din sistemul sanitar! Deși nu se pot deplasa, ei trebuie să se prezinte la spital din trei în trei luni, pentru reevaluare. În caz contrar, Casa de Asigurări de Sănătate nu le decontează costurile aparatelor de oxigen. În această situație s-a aflat și o femeie de 64 de ani din județul Prahova. A fost nevoită să se deplaseze de acasă, de la aproape 60 de kilometri distanță, până la Ploiești, la medicul specialist. Doar așa a putut păstra aparatul de oxigen de care este dependentă de câțiva ani.
VOX "De câte ori îl folosiți pe zi? De două ori și o dată seara nu am aer și nu am putere, cad jos."
Femeia suferă de 10 ani de o boală de plămâni și e nevoită să folosească aparatul de oxigen 16 ore pe zi. Cum nu se poate deplasa, sora ei a alergat după acte. Acum însă, bolnava a fost nevoită să ajungă personal la spital.
VOX "Vrea să scape de acești oameni care nu-și pot apăra drepturile. Ea nu poate să iasă nici până la WC în curte, dar acum au venit alte legi, de trei săptămâni, de o lună ăsta a expirat."
Medicii pneumologi susțin că sunt obligați la astfel de proceduri, potrivit noilor reglementări impuse printr-un ordin al Ministerului Sănătății.
CRISTINA STOICESCU, șef, Secție Pneumologie Spitalul de Urgență Ploiești "Pentru recomandarea unui aparat de oxigen la domiciliu sunt necesare niște investigații. De la Casa de Asigurări ni s-a spus că e obligatoriu ca pacientul să fie prezent în cabinet ca să fie consultat."
În Prahova, sunt aproape 800 de bolnavi cu afecțiuni respiratorii care sunt dependenți de aparatul de oxigen.
Peste jumătate dintre români au carii dentare, iar un sfert din populație suferă de afecțiuni și sângerări gingivale sau de boală parodontală deja instalată. Asta rezultă din Barometrul Stomatologiei 2025, ale cărui date au fost prezentate...
Un stil de viață sănătos este foarte important pentru menținerea stării noastre de sănătate și reducerea îmbolnăvirii, atrag atenția medicii și specialiștii în domeniu. Alimentație sănătoasă înseamnă, în primul rând, echilibru între alimentele consumate la fiecare masă, dar și diversitate a acestora și a suplimentelor. Astfel organismul nostru trebuie să beneficieze de toate substanțele nutritive necesare funcționării în condiții optime, pe perioadă îndelungată, pentru a nu ajunge să ne îmbolnăvim.
Terasele din Ploiești care încalcă legea sau deciziile prin care li s-a permis construirea, desființate sau reorganizate! Potrivit edilului Mihai Polițeanu, procedura de desființare sau reorganizare a teraselor aflate în ilegalitate...
Casă cuprinsă de flăcări, într-o localitate din județul Maramureș! Pompierii Detașamentului Sighetu Marmației au fost alertați, sâmbătă-seară, cu privire la producerea unui incendiu la o locuință din localitatea Bocicoiu Mare.
Obezitatea, o problemă de sănătate publică majoră, care afectează tot mai multe persoane, indiferent de vârstă! În țara noastră, prevalența obezității este în creștere, ceea ce indică o posibilă viitoare creștere a incidenței cancerelor asociate.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019