Noi obiective ale IMM-urilor pentru următorii doi ani! Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România a scos în evidență prioritățile pe care le are pentru 2015-2016. Printre acestea se numără creșterea funcționalității și predictibilității mediului de afaceri prin acțiuni adecvate în planul managementului public, legislativ, democratic, dar și în alte domenii.
OVIDIU NICOLESCU, președinte C.N.I.P.M.M.R.: "Pe fondul unei îmbunătățiri a managementului din firmele românești reflectat și de faptul că în anul 2014 față de 2013 cu 12 % mai multe firme au folosit previziuni pe termen lung, mediu și scurt. Pe acest fond e foarte important ca în continuare să ajutăm aceste firme ca ele să-și profesionalizeze managementul."
Printre obiectivele Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România se numără și măsurile de reducere a taxelor și tarifelor nefiscale.
LIVIU ROGOJINARU, vicepreședinte, C.N.I.P.M.M.R.: " Simplificarea sistemului de taxe și crearea predictibilității într-un cadru fiscal-bugetar stimulativ pentru dezvoltarea mediului economic privat și public, reprezintă unul dintre obiectivele fundamentale ale programului de guvernare 2013-2016 și deosebit de important pentru mediul de afaceri, în special pentru întreprinderile mici și mijlocii. "
Reprezentanții IMM-urilor sunt de părere că verificarile societăților sunt abuzive. Aceste abuzuri pot falimenta afaceri viabile și aduce prejudicii atât acționarilor societăților, cât și bugetului statului, în condițiile în care locurile de muncă în societățile românești se reduc an de an. Mai mult, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii își propune și promovarea egalitatii de șanse a femeilor pe piața muncii, prin proiectul cu același nume, lansat tot miercuri. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea resurselor Umane 2007-2013 și are un buget de peste opt milioane de lei. El vizează creșterea gradului de ocupare și integrare a femeilor din regiunile București- Ilfov, Centru, Nord Est și Sud pe piața muncii.
Veste bună pentru antreprenori! De joi, 22 octombrie, ei pot aplica pentru granturile pentru capital de lucru. Această măsură face parte din schema de ajutor de stat instituită în vederea acordării de sprijin financiar...
Balon de oxigen, pentru proiectele de restaurare și revitalizare a monumentelor istorice! Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, și directorul Unitatății de Management a Proiectului, Bogdan Trîmbaciu, au semnat...
"Pașaport de export" este un nou program lansat de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România pentru încurajarea exporturilor. Proiectul, demarat pe 1 februarie 2020, va fi implementat...
Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România susține necesitatea implementării unor completări raportate la necesitățile reale ale Programului Start-Up Nation 2018. Reprezentanții Consiliului spun că activitățile de servicii trebuie să fie punctate mai bine decât cele din comerț, având în vedere valoarea adăugată adusă de acestea comparativ cu activitățile din comerț.
La Târgul de echipamente electrice și automatizări din Capitală, Universitatea Politehnică din București este prezentă prin Facultatea de Inginerie Mecanică si Mecatronică. Universitatea prezintă o serie de proiecte inovative...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019