Consiliul de Administrație al Oltchim Râmnicu Vâlcea a decis, cu unanimitate de voturi, intrarea combinatului în insolvență. Sindicatele au fost de acord cu această măsură, cu condiția ca Guvernul să dea bani pentru funcționarea combinatului. Altfel, spun ei, vor relua protestele. Sindicaliștii așteaptă însă ca premierul Victor Ponta să semneze, luni, un memorandum pentru acordarea a 45 de milioane de euro.
CORNELIU CERNEV, lider, Sindicatul Victoria Oltchim: "-Sunt două sume. Una de 20 de milioane și alte de 25 de milioane, dar vorbim de niște angajamente, nu avem nicio certitudine, le-am mai avut de multe ori."
MARIAN DUMITRU, lider, Sindicatul Unirea Oltchim: -Nu se finanțează Oltchimul, eu recomand oamenilor să nu mai creadă povești. Vom ieși în stradă la scandal, vom face mitinguri, nu mai pierdem vremea cu autorizări, vom începe din curte."
După declararea insolvenței, Oltchimul nu mai poate fi executat silit pentru datoriile acumulate la terți.
MIHAI DICULOIU, lider, Sindicatul Liber Oltchim: "-Electrica a cerut executarea silită, dar, dacă s-a declanșat insolvența, se opresc toate acțiunile de executare silită."
Insolvența înseamnă însă și aplicarea unor măsuri de restructurare. Deocamdată, nu se știe câți salariați vor fi disponibilizați.
VOX:"-Noi nu vrem pomană socialistă de la Guvern. Vrem să ni se dea ce ni s-a promis, să muncim și oamenii care vor pleca să aibă protecție socială, dacă vor pleca acasă."
VOX:-Se închide Oltchimul? Mai mult ca sigur. Ce înseamnă pentru vâlceni asta? Care are de sapă, are de sapă, care nu, stă la pește ."
Combinatul Oltchim are 3.400 de angajați din județele Vâlcea și Argeș.
Măsurile incluse în planul de reorganizare a RADET, supuse votului, miercuri, în Consiliul General al Municipiului București. Setul de măsuri cuprinde, printre altele, transformarea regiei în societate pe acțiuni, fuziunea...
Majorarea salariului minim în ritmul promis de guvernarea PSD va avea ca rezultat creșterea șomajului în rândul tinerilor. Cel puțin așa arată un studiu de impact realizat de Iancu Guda, președintele...
După RADET, și ELCEN cere insolvența! Consiliul de Administrație al Elcen, companie controlată de Ministerul Energiei, a decis, aseară, înaintarea cererii de insolvență a societății către Tribunalul București. Hotărârea vine ca urmare a situației financiare a companiei și a hotărârii de miercuri a consilierilor...
Firma Hexi Pharma nu poate fi dizolvată, au decis magistrații Judecătoriei Sectorului 5. Decizia vine după ce Parchetul General a cerut suspendarea oricărei acțiuni de lichidare a firmei, până se încheie ancheta în scandalul dezinfectanților diluați. Astfel, timp de două luni, până pe 14 iulie, firma Hexi Pharma nu are voie să înceapă procedura de dizolvare sau lichidare și nici să diminueze capitalul social, să înstrăineze active sau să facă transferuri de plăți. Hotărârea nu este definitivă.
Protestele angajaților Regiei Autonome pentru Activități Nucleare continuă! Circa 200 de oameni au protestat, luni, în fața platformei Romag Termo din localitatea Halânga. Angajații regiei sunt nemulțumiți din cauză că nu și-au primit de cinci luni salariile. În plus, de la 1 octombrie vor fi trimiși eșalonat în șomaj și le este teamă că plățile compensatorii promise...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019