Date companie
 
 
 
 

OMS a luat decizii în cazul pandemiei pe baza unor date eronate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Iunie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : date, oms
 

Dezinformarea, mai periculoasă decât infecția cu noul coronavirus! Organizația Mondială a Sănătății și guvernele mai multor țări au modificat politici și tratamente privind pandemia de coronavirus, în baza unor date greșite furnizate de o firmă de analiză din Statele Unite. Așa arată o investigație efectuată de cotidianul britanic The Guardian. Astfel, a ieșit la iveală că firma de analizare a datelor medicale Surgisphere nu a putut explica în mod adecvat sursele datelor ori metodologia. Totodată, secțiunea de contacte a site-ului companiei direcționa mesajele către o platformă a unui site de criptomonede, generând dubii asupra posibilității spitalelor de a se alătura bazei de date.

BIANCA ROTARU, reporter

„Potrivit investigației realizate de jurnaliștii de la "The Guardian", angajații companiei nu au pregătire de specialitate în domeniu, iar activitatea în mediul online este aproape inexistentă. Mai mult de atât, directorul companiei este implicat în trei procese de malpraxis, iar pagina acestuia de Wikipedia a fost ștearsă, după ce a a primit întrebări referitoare la acest caz.”

Datele pe care compania americană pretindea că le-a primit de la peste 1000 de spitale din întreaga lume au stat la baza unor articole științifice care au determinat modificări majore în ceea ce privește tratamentele în cazul COVID-19.

Pe baza acelorași date eronate, Organizația Mondială a Sănătății și unele institute de cercetare din diverse țări au decis să oprească testele cu hidroxiclorochină, medicament pe care medicul francez Didier Raoult l-a folosit cu succes în tratarea bolnavilor de COVID-19 aflați în stadiul timpuriu al bolii. Între timp, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că va relua testele la nivel global cu hidroxiclorochină, în contextul în care specialiștii din cadrul instituției au infirmat riscul de mortalitate în cazul celor care primesc medicamentul. Cu toate acestea, pierderile de imagine sunt considerabile, în urma acestor dezvăluiri. Oamenii își pierd încrederea în autorități și în instituții.

VOX: "Nu am o o părere bună, pentru că e o problemă serioasă și trebuia bine studiată. Datele să corespundă realității.” 

VOX: ”Eu cred că e o intoxicare asupra acestui coronavirus. Da, panică. Sunt niște interese undeva ascunse, dar nu știu unde.”

VOX: "Panica există din cauză că populația e bulversată așa. Ori este, ori nu este, ori medicamentul e bun, ori nu e bun, ori există coronavirus. "

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că vor fi continuate testele, în vederea identificării unor tratamente eficiente anti-COVID-19. Până acum, au fost recrutați pentru aceste teste peste 3.500 de pacienți din 35 de țări.


OMS a luat decizii în cazul pandemiei pe baza unor date eronate

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2