În cadrul celei de-a XXXIV-a ediții a Congresului Internațional al Universității Apollonia, desfășurat în perioada 29 februarie - 3 martie 2024, a avut loc un moment deosebit: lansarea volumului "Omul orchestră. Un jurnal altfel" de Răsvan Popescu. Volumul reprezintă o incursiune fascinantă în viața autorului și în istoria recentă a României.
RĂSVAN POPESCU, scriitor
”Este un jurnal altfel. Un jurnal de memorii subiective, nu un jurnal în sens clasic, nu în sens cronologic al faptelor înșiruite acolo, pur și simplu înseamnă memorii subiective.Este o carte făcută din fragmente. Ambiția este să se întâlnească într-un mare tablou de epocă, în care să regăsim spiritul, cât și emoția, perioadei pe care cu toții am trăit-o în ultimii 35 de ani.”
Volumul "Omul orchestră. Un jurnal altfel" este o lucrare captivantă în care autorul ne poartă prin diverse etape ale propriei vieți, oferind și o perspectivă asupra evoluției societății românești în ultimele decenii. Lansarea acestei cărți a reprezentat un moment important în cadrul congresului, aducând în atenția participanților o nouă perspectivă asupra realităților contemporane.
CASIAN SPIRIDON, președinte, Uniunea Scriitorilor Filiala Iași
”Este o carte care prin fragmentele sale transformă o viață normală a celui care citește ca să descopere cititorul citind acest jurnal al acestui om orchestră, pentru că eu consider că este un om orchestră.”
LIVIA IACOB, lector universitar
”Răsvan Popescu este, înainte de toate, un om onest în această carte care vorbește despre sine cu foarte multă sinceritate, chiar cu o sinceritate dureroasă. Avem aici un autor cu o sensibilitate profund dureroasă care este nevoit ca în fiecare dimineață să își pună pe el o cămașă de forță, cămașa de forță a profesiei și să renunțe la această sensibilitate pentru a călători prin lume.”
Răsvan Popescu, cunoscut jurnalist, scenarist de film și scriitor român, este autorul a zece cărți și a semnat scenariile a șapte filme artistice. În plus, el a deținut funcția de purtător de cuvânt al președintelui României, Emil Constantinescu, în perioada 1999-2000, și a ocupat poziția de președinte al Consiliului Național al Audiovizualului între anii 2007 și 2012.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019