Ordonanța de urgență care prevede ca executările silite pentru restanțele fiscale să fie amânate până pe 25 decembrie urmează să fie publicată, posibil marți, în Monitorul Oficial. Asta, după ce, în ultima ședință, Executivul a adoptat o ordonanță de urgență care prevede posibilitatea eșalonării datoriilor pe care companiile și persoanele fizice le-au acumulat în această perioadă, de la declanșarea stării de urgență până la starea de alertă și prelungirea stării de alertă până în prezent. Din martie și până acum, unele firme au fost scutite de anumite plăți la stat. Ordonanța de urgență ar permite ca firmele care nu au bani pentru a plăti datoriile la stat, să poate apela la o eșalonare la plată simplificată.
FLORIN CÎȚU, ministrul Finanțelor Publice „Ideea este simplă! Companiile au, până pe 15 decembrie, să facă această cerere de reeșalonare pentru anul viitor. Deci, nu este neapărat, nu ne limităm la 25 octombrie pentru luni, dar este bine să o avem aprobată astăzi. "
ALEXANDRA VLAD, reporter „Din martie și până acum, companiile care nu și-au plătit obligațiile către Fisc nu au fost sancționate, nici cu penalități, nici cu executarea silită. Însă, de marți, vor intra în vigoare popririle și execuțiile silite, care erau în curs înainte de aplicarea acestor facilități fiscale.”
IONEL DANCĂ, șef al Cancelariei Prim-Ministrului „Deci, practic, până la 25 decembrie, în continuare contribuabilii au această înlesnire la plata datoriilor către stat, iar după 25 decembrie, sigur, în funcție de cum a depus fiecare declarația fiscală, au posibilitatea unui grafic de eșalonare a datoriilor pe o perioadă de 12 luni. "
Dancă a mai precizat că, pentru perioada 25 octombrie - 25 decembrie, indiferent de momentul în care contribuabilul trimite declarația fiscală către administrația fiscală, nu se percep dobânzi de penalizare pentru zilele de întârziere și nu se fac executări silite. Astfel, contribuabilii au răgazul necesar pentru a depune declarațiile fiscale în funcție de cum consideră ei mai bine și de a solicita un grafic de eșalonare a plății datoriilor.
Exprimarea ”deficitară”, în contextul decizie CNA de a retrage de pe YouTube videoclipul în care jurnalistul Marius Tucă vorbea despre ”lovitura de stat”, îl pune într-o situație delicată pe Vasile Bănescu. APADOR-CH a cerut, vineri, retragerea...
Statul, pus la dietă! Proiectul de buget pe 2025 prevede mai puțini bani pentru Administrația Prezidențială, Senat și Camera Deputaților. Ministrul Finanțelor, Tanczos Barna, a anunțat că a prezentat bugetul în cadrul coaliției și s-a convenit reducerea cheltuielilor statului.
Peste 8.300 de mineri de la Complexurile Energetice Oltenia și Hunedoara își vor pierde locurile de muncă, în urma închiderii minelor de cărbune necompetitive. Angajații concediați ar putea beneficia...
Pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul obținut de la stat, dar oricine poate opta să rămână angajat și să lucreze până la vârsta de 70 de ani. Anunțul a fost făcut ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca...
110 milioane de euro într-un singur an, contribuția la bugetul de stat a Grupului Transilvania General Import Export - European Drinks&Food, deținut de Viorel Micula și Ioan Micula! Economia românească...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019