Vila din Bulevardul Primăverii numărul 50, fosta reședință a familiei Ceaușescu suscită tot mai mult interes. Treptat treptat devine un obiectiv turistic de neratat pe harta Bucureștiului. În jurul reședinței oficiale a familiei Ceaușescu au circulat tot felul de legende despre bogății nemaivăzute, mult aur, buncăre secrete și obiecte de artă extraordinar de valoroase. Ce este adevăr și ce este ficțiune puteți afla insă de la ghizii actualului muzeu.
IOANA BARBU, ghid: "Aceasta a fost reședința privată a familiei Ceaușescu...Aceasta a locuit aici din 1966 până în 1989. Acesta este biroul lui Nicolae Ceaușescu unde îl primea pe consilierul său personal Ion Mihai Pacepa... Am ajuns la apartamentul lui Valentin fiul cel mare al cuplului. Acesta este alcătuit din birou, dormitor și baie... Ne aflăm în sufrageria familiei Ceaușescu, este locul unde serveau masa, sala de mese festive unde au resviz un ceai și cu președintele american Nixon... Am ajuns in crama familiei Ceaușescu situată la demisolul clădirii... Ne aflăm în sala de cinema, camera preferată a lui Nicolae Ceaușescu unde se retrăgea în fiecare seară și viziona filme americane cu cowboy și gangsteri... Am ajuns la intrarea în buncărul atomic al locuinței ... de fapt acest buncăr este o încăpere amenajată ca o sală de ședințe... Am ajuns în apartamentul lui Nicu Ceaușescu care este alcătuit dintr un birou, un dormiror, un mic dressing și baie... Un alt loc extrem de interesant este apartamentul lui Zoe Ceaușescu, veți observa că acest apartament are o notă mai feminină... Am ajuns și în dormitorul soților Ceaușescu. Aceștia aveau doi câini care dormeau pe această canapea... Aici este baia soților Ceaușescu, această baie nu este decorată cu aur, este decorată cu mozaic italian, toate obiectele sanitare fiind doar suflate cu aur... "
Palatul Primaverii poate fi vizitat de catre grupuri de minim 5 si maxim 15 persoane, exclusiv pe baza unor programari care se fac cu cel putin o zi inainte de vizitare. Vizita se face exclusiv cu ghidaj de specialitate in limbile romana sau engleza.
IOANA BARBU, ghid
Ora de intrare a ultimului grup este 17.00. Biletele costă 30 de lei în mod normal și 15 lei reduse.
Negocierile de astăzi dintre PNL, USR-PLUS și UDMR pentru constituirea coaliției guvernamentale, încheiate fără niciun rezultat! După două ore discuții, liberalii au părăsit masa tratativelor, refuzând să mai piardă...
Moment marcant, în memoria eroilor Revoluției din decembrie 1989! Astăzi, românii au putut vedea cu ochii lor spațiile din fostul sediu al Comitetului Central al Partidului Comunist Român, spații care nu au fost...
Celebrul ARO al lui Nicolae Ceaușesu va fi pus în vanzare de A.N.A.F.! Este vorba de un ARO fabricat in 1977 la fosta uzina auto de la Câmpulung, care era utilizată de fostul dictatr comunist în deplasările din țară și în vizitele...
"Altceva despre Ceaușescu". În cadrul Pavilionului Art Safari 2018 din Piața George Enescu vizitatorii pot admira expoziția de artă plastică și sculptură ce a aparținut fostului șef de stat. 45 de picturi și cinci sculpturi semnate de cele mai mari nume ale artei plastice românești, care fac parte din expoziția permanentă Casa Ceaușescu, au ca tematică omul simplu, satul românesc cu multiplele și infinitele înțelesuri și mesaje, dar și peisaje cu natură florală și câteva portrete.
Expoziție cu darurile primite de Nicolae Ceaușescu, la "Casa Ceaușescu" din capitală. În ziua în care fostul șef de stat ar fi împlinit 100 de ani, nostalgicii fostului regim dar si multi turisti străni s-au arătat impresionați de exponatele din muzeu, multe dintre ele obiecte unicat.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019