Alertă în spitalele din România! O bacterie ucigașă a băgat spaima în pacienții care urmează tratamente cu antibiotice. Aceștia s-au trezit infectați cu Clostridium difficile, un microb care, inițial, provoacă disfuncționalitatea organelor interne, iar, în final, poate duce la moartea pacientului.
ȘTEFAN CONSTANTINCIU, manager, Spitalul de Urgență Bârlad: "Sunt pacienți care circulă prin mai multe spitale. În același timp această bacterie se datorează și consumului excesiv de antibiotice de către populație, fără discernamânt."
În mai puțin de două săptamâni, numărul pacientilor de la Spitalul de Urgență Bârlad care au luat bacteria Clostridium difficile s-a dublat. De la 8 pacienți câti au fost depistati la inceput, s-a ajuns la 19.
MIHAELA VLADA, director, D.S.P. Vaslui: "Măsurile luate de spital au fost cele recomandate de DSP Vaslui. S-au izolat persoanele la boli infecțioase, saloane cu grup sanitar propriu, utilizarea dezinfectanți, dezinfecție. S-a limitat programul de vizită."
Bacteria se răspândește extrem de repede. Cu o simplă atingere a clanței este suficient pentru a fi infectat. Microbul le provoacă bolnavilor vărsături, febra, deshidratare, iar în unele cazuri chiar decesul. Mulți pacienți se tem și își iau măsuri igienice de prevenire.
VOX: "Să te speli bine pe mâini cu săpun când ajungi acasă. Și să nu manânci o fructă sau ceva cu mâinile nespalate. Și trebuie să evitam contactul cu persoanele care sunt contaminate."
Potrivit statisticilor oficiale, raportate de Ministerul Sănătății, anul trecut acest microb care a împânzit spitalele din țară a provocat îmbolnăvirea a 8.500 de români. Riscul de deces, doar în cazurile înregistrate la Institutul "Matei Balș" din Capitală în perioada 2011-2012, a fost de 6%-10%, iar riscul de recidivă, de 25%.
Greșeala unui angajat din Ministerul Sănătății a pus pe jar toate spitalele din țară. El a înțeles greșit un mesaj pe care trebuia să-l transmită către unitățile sanitare, așa că managerii s-au trezit cu o directivă...
Atac cibernetic în spitalele din România! Ministerul Sănătății a transmis o avertizare către toate unitățile sanitare din țară, după ce hackerii amenință sistemului informatic din sistemul sanitar. Alerta a fost dată în urma...
Numărul asistentilor medicali care vor să lucreze în străinătate a scăzut! Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Sorina Pintea.
Oficialii de la Bruxelles cer lămuriri asupra construirii celor trei spitale regionale din România! Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, i-a transmis o scrisoare, premierului Viorica Dăncilă în care îi solicită acesteia să comunice Comisiei Europene de la Bruxelles poziția oficială a Guvernului în privința celor trei spitale regionale care ar urma să fie construite la Iași, Cluj și Craiova.
Numărul infecțiilor dobândite în spitale aproape s-a dublat în ultimii 12 ani! Potrivit unui document al Institutului Național de Sănătate Publică, numărul infecțiilor dobândite a ajuns de la 10.827 în 2005, la 19.607 în 2017.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019