Zestrea Parcului Natural Vânători din Neamț s-a mărit cu încă cinci zimbri. Aceștia au fost lăsați în libertate și se vor reuni cu celelalte cinci exemplare, eliberate în prima serie, în 2012. Acțiunea face parte dintr-un proiect amplu de conservare a speciei, finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională. În urmă cu 5 săptămâni, animalele au fost transferate în țarcul de preeliberare și au avut posibilitatea să se cunoască și cu zimbrii din prima serie, care au iernat în apropierea cabanei și au dat târcoale în jurul gardului.
VASILE BUSUIOC, îngrijitor: "Le cunoaștem, celor de anul trecut, preferințele, de habitat, de culoare de trecere. Nu au depășit zona respectivă propusă, bazinul respectiv, totul s-a desfășurat în condiții extraordinare și ne bucurăm foarte mult."
Cum zimbrii eliberați anul trecut au depășit cu bine examenul primei lor ierni în sălbăticie, specialiștii sunt optimiști și în privința seriei de anul acesta.
SEBASTIAN CĂTĂNOIU, director, Parcul Natural Vânători Neamț: "Am reușit să eliberăm 5 exemplare, trei masculi și două femele, astfel încât în libertate să fie suplimentat. Pe viitor, în anii care vor urma vom avea noi eliberări. Sperăm ca an de an să facem acest lucru."
Oamenii locului s-au obișnuit cu prezența zimbrilor în zonă și spun că sunt mândri de ei.
VOX: "Oamenii s-au obișnuit cu prezența acestor animale în mijlocul nostru și au devenit un bun al comunității. Chiar i-am primit în familia noastră cu bine."
VOX: "În spatele, dedesubtul acestui eveniment frumos este o muncă uriașă, un profesionalism și o dedicare extraordinară a echipei care s-a ocupat."
În pădurile din Piatra Neamț există 12 zimbri. Doi dintre aceștia sunt pui fătați în libertate. Animalele sunt monitorizate în permanență de specialiști.
Imagini inedite, suprinse în rezervația Hațeg, din județul Hunedoara! O turmă de zimbri a fost filmată în timp ce se plimba prin pădurea Slivuț.
Rezervația de zimbri din Țara Hațegului și-a închis porțile pentru vizitatori, după ce cinci dintre cele 13 animale îngrijite aici au murit de boala limbii albastre. Aria protejată se află acum în carantină.
A venit vacanța, pentru elevii care nu au examen de capacitate sau bacalaureat! Înainte de a intra în vacanță, elevii Școlii Gimnaziale nr. 59 din București au dorit să se bucure, împreună, de o excursie pentru care au ales ca itinerariu unele din cele mai frumoase obiective turistice din sudul țării: Zimbrăria Bucșani, cea mai mare din țară, Cetatea Domnească din Targoviște si Mânăstirea Dealu.
Unele dintre cele mai impunătoare animale din Europa revin în România. Șase zimbri au fost aduși din Marea Britanie în pãdurile din Neamț, pentru a popula parcul natural din județ. Toate animalele sunt femele și au fost aduse pentru a înmulți populația de zimbri. Cei șase zimbri au fost aduși din grădini zoologice din Anglia, Irlanda și Scoția, în urma demersurile făcute de o fundație engleză. Pentru a se acomoda...
Atractie inedita lânga Târgoviste. Cea mai mare rezervatie de zimbri de la noi poate fi vizitata gratuit în orice anotimp. La Bucșani traiesc 43 de exemplare superbe de zimbri. Rezervatia există de aproape trei decenii. Este un parc natural pentru care unii ar strabate pamântul în lung si-n lat numai sa aiba sansa să-l vada. Meniul de iarna al zimbrilor cuprinde fân, porumb, orz si ovaz, iar amestecul este completat cu morcovi.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019