Parlamentul a adoptat modificările la statutul deputaților și senatorilor cu 309 voturi pentru, 56 de voturi împotrivă și două abțineri. Potrivit actului normativ, solicitarea de reținere, arestare sau percheziție în cazul unui parlamentar trebuie să conțină motive concrete și temeinice care să justifice luarea măsuri în justiție sau dispunerea percheziției. De asemenea, senatorii si deputatii nu vor mai avea voie sa-si angajeze rudele la cabinetele parlamentare. O altă modificare importantă vizează reducerile de cheltuieli. Astfel, parlamentarii vor primi 4.500 de lei pentru a se caza in Bucuresti. In plus, deputatii si senatorii sunt incurajati sa mearga cu masinile personale, iar combustibilul le va fi decontat. In plen, USL a votat pentru, democrat-liberalii s-au abtinut, maghiarii au votat impotrivă, iar parlamentarii PP-DD au parasit sala. Oricum, Opoziția a acuzat faptul că Puterea nu a respectat procedura și nu a trimis deputaților și senatorilor documentul, pentru a fi studiat la timp.
NICOLAE VLAD POPA, senator PDL "Raportul comun insotit de avize se difuzeaza cu trei zile inainte de dezbateri. Daca initiativa a fost introdusa in 21, raportul nu a fost difuzat pentru ca noi la senatorii nu avem casute, nici deputatii nu au ca sa primeasca raportul."
VALERIU ZGONEA, președintele Camerei Deputaților "- Dumneavoastra vreți sa stati in continuare la hotel si sunteti suparat si atunci invocati o preocedura ca sa ramaneti la hotel."
TUDOR BARBU, senator PP-DD "PP-DD nu doreste privilegiu la capitolul imunitate, hotel, finantare pe fiecare senator in parte. Ambele grupuri să părăsească sala, in semn de protest față de maniera în care am fost tratați în ce privește procedurile parlamentare."
PUIU HAȘOTTI, senator PNL "Daca sunteți deranjați ca afectati bugetul nu vã rãmâne decât un lucru de fãcut, donaþi banii, indemnizatia, suma forfetarã, totul la bugetul de stat. Stati în Gara de Nordã, dormiti acolo pe o bancã!"
Potrivit unei alte prevedieri din statut, parlamentarii vor putea exercita funcții sau activități în domeniul didactic, al cercetării științifice ori al creației intelectuale.
Protest al sindicaliștilor din Sănătate, la Parlament, în zilele în care sunt programate dezbaterea și votul în plen privind proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale pe 2021.
Parlamentul nou-ales se întrunește după comunicarea rezultatelor finale ale alegerilor la convocarea președintelui României, în cel mult 20 de zile de la alegeri, potrivit Constituției României. Camera Deputaților...
12 partide, ONG-uri și fundații s-au unit sub o singură platformă, Partidul Ecologist Român. Cătălin Ivan, fondatorul formațiunii Alternativa pentru Demnitate Națională, a explicat de ce adeziunea la PER reprezintă o soluție pentru cei care își doresc o Românie sănătoasă. "Avem nevoie de un un proiect românesc în Europa, de o viziune a noastră în Europa", spune fostul europarlamentar, care susține și ideea unui fond de solidaritate cu cetățenii, din partea partidelor politice parlamentare, mai ales acum în timpul pandemiei.
Reacții virulente, pe scena politică, după ce Florin Iordache a fost votat în Parlament pentru a prelua șefia Consiliului Legislativ! Iordache a fost acceptat cu 185 de voturi pentru și 43 împotrivă, pe când...
Imaginile cu scandalul din șaormerie, în care au fost implicați deputații PSD Adrian Solomon și Ioan Stativă, au apărut în spațiul public!
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019