Pasajul Unirii, reabilitat și complet transformat, va fi redeschis circulației duminică-seară, cu ocazia începerii anului școlar. Intervenții au fost făcute și pentru evitarea inundațiilor care au afectat deseori pasajul. Împreună cu specialiștii de la Apa Nova, muncitorii au sigilat elementele din pânza freatică și au creat multiple elemente de dren. Rețelele edilitare de apă și canal și cele electrice au fost înlocuite și a fost montat și nou sistem de supraveghere video. Totodată, pasajul a fost dotat cu două defibrilatoare automate pentru situații de urgență, dar și cu amplificatoare pentru semnalul de telefonie mobilă.
FLORINA ILICEA, reporter ”Peste 1.800 de ore de muncă au fost necesare pentru ca această transformare a Pasajului Unirii, pe care o vedeți aici, să fie posibilă. Pentru a crește vizibilitatea în tunel, au fost instalate aproape 500 de corpuri de iluminat.”
La suprafață au fost instalați 30 de stâlpi de iluminat, precum și 150 de proiectoare pe rampă. Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, spune că pasajul a devenit mult mai sigur pentru conducătorii auto.
DANIEL BĂLUȚĂ, primar, Sector 4 București ”Avem toate manoperele de punere în siguranță pe care ni le-au dictat cei de la Universitatea Tehnică de Construcții București, respectiv experții pe care i-am angajat. Avem panouri absorbante, astfel încât, în situația nefericită în care se întâmplă un accident, să reducem forța impactului. Astăzi, avem un sistem automatizat care se declanșează în momentul în care crește concentrația de monoxid de carbon, respective de dioxid de carbon, în interiorul pasajului. Ventilatoarele pe care le vedeți, pornesc.”
Lucrările au început în 19 iunie și au durat 77 de zile. Finanțarea, asigurată exclusiv din bugetul Primăriei Sectorului 4, se ridică la 12 milioane de euro.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019