În Săptămâna Mare, febra cumpărăturilor pentru masa de Paște este în toi. În tradiția românească, în această sfântă zi de sărbătoare, de pe masa în jurul căreia se adună toți cei dragi nu pot lipsi pasca și cozonacul. În funcție de timpul pe care îl au la dispoziție sau de talentul în bucătărie, gospodinele le prepară în casă sau le cumpară de la patiseriile cu ofertă bogată în acest domeniu gastronomic.
VOX ”A sosit și perioada Sfintelor Paști și, ca în fiecare an, v-am pregătit tradiționalul cozonac după rețeta bunicii, cu nucă, stafide și cacao, și delicioasa pască cu branză dulce și stafide. Paște fericit!”
Potrivit rețetei clasice, pasca este un un soi de preparat din aluat de cozonac, cu o umplutură bogată din brânză dulce si stafide, la care se adaugă diverse arome. În trecut, era pregatită de bunicile noastre în cuptorul pe lemne și era coaptă odată cu cozonacii si cu pâinea. La ora actuală, pentru perioada Paștelui, patiserii scot pe piață circa 7,5 milioane de cozonaci, de zece ori mai mulți decât într-o lună obișnuită din an.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019