Reclamații la Inspectoratul Teritorial de Muncă din Bacău! Nemulțumiți de modul în care sunt tratați de patroni, tot mai mulți angajați își caută dreptatea la I.T.M. Bacău. De la începutul anului, au fost înregistrate 400 de reclamații, care vizează nerespectarea drepturilor salariale sau a altor prevederi din contractul de muncă. Sunt, însă, și angajați care, în ciuda nedreptăților suferite, preferă să îndure în continuare, pentru a nu-și pierde locurile de muncă. În urma sesizărilor, sute de angajatori din Bacău au fost luați în vizor de inspectorii de muncă.
DAN BUFTEA, purtător de cuvânt, I.T.M. Bacău "De la începutul anului, la I.T.M. Bacău, au fost înregistrate aproximativ 400 de sesizări. Marea majoritate dintre petenți au reclamat, la noi, faptul că nu și-au primit drepturi bănești, salarii, concedii și tot astfel de drepturi."
VOX "- În 30 de ani de muncă, am întâlnit și bune și rele. Salariile, că nu se dădeau la timp sau că n-aveam bani sau îți mai luau din ele sau, îmi amintesc, o dată nu am făcut în timpul serviciului o greșeală, dar mi-a luat penalități de nu m-am văzut! - Și v-ați gândit să-i reclamați vreodată la I.T.M.? - Nu, că te dădea afară!"
VOX "- Da, s-a întâmplat! Deci, nu au respectat contractul individual de muncă. - Ați reclamat la I.T.M.? - Nu am reclamat! În Moldova e la ordinea zilei cu nedreptatea față de angajat. - De ce nu i-ați reclamat? V-a fost teama să nu vă pierdeți locul de muncă? - Da!"
Potrivit legislației muncii, angajatorii care nu acordă drepturile bănești prevăzute în contractul de muncă riscă amenzi de până la 5.000 de lei.
Dezvăluire șocantă, cu privire la beneficiile exorbitante ale pensionaților de la Romsilva! ”Sunt persoane în Regia Națională a Pădurilor Romsilva care, la pensionare, conform contractului colectiv de muncă, legal, discutat cu sindicatul...
Noul ministru al Educației și Cercetării, Daniel David, a facut public Raportul privind starea învățământului la momentul preluării mandatului. Acesta spune că salariul de bază în educație trebuie să reflecte respectul pe care noi îl dăm profesorului în societate și educației, precizând că indicatorii de performanță trebuie să vină în forma unor bonusuri, premii, suplimentar acestui salariu de bază.
Federația Națională Sindicală din Asistența Socială și Protecția Copilului FNS „PRO. ASIST” susține că este îngrijorată de prevederile proiectului ordonanței trenuleț. Sindicaliștii susțin că salariații se vor confrunta cu diminuări ale veniturilor nete.
Salariul minim brut crește, de la 3.700 de lei, la 4.050 de lei. Este decizia actualului guvern, pe ultima sută de metri. ”Majorăm astăzi salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, de la 3.700 de lei...
Mai mulți angajați ai unei benzinării din județul Alba sunt acuzați că ar fi furat combustibil de la locul de muncă! Pentru a-și duce misiunea la bun sfârșit, complici le-ar fi fost mai mulți șoferi de camioane.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019