Data de 1 iulie 2011 va rămâne în istoria României drept data la care au fost lansate buletinele biometrice. Vestea bună este că românii vor putea alege între un buletin cu cip, unul cu amprentă digitală sau unul standard.
AMBIANTÃ (persoanã care îsi face buletin)
Oamenii se tem că datele lor personale ar putea fi folosite în afara legii. Autoritățile sunt, însă, de părere că varianta cărții de identitate electronice asigură protecția cetățenilor și reduce rata infracționalității.
DANIEL GHEORGHE, Evidența Persoanelor "Amprenta este cea care asigurã o protecie 100% împotriva tentativelor de fraudã, uz de fals, un document extrem de sigur în perspectiva aderãrii la spaiul Schengen."
Buletinul va avea, ca și până acum, o valabilitate de 10 ani. În cazul pierderii sau furtului cărții de identitate, hoții nu vor putea să identifice elementele secrete. Acestea se văd doar cu ajutorul unor aparate speciale și pot fi verificate exclusiv de autorități.
DANIEL GHEORGHE, Evidența Persoanelor "De la momentul în care si ultimul jude din arã va trece si la emiterea cardului electronic de identitate etapizat, pe intrevale de variante, într-un termen de patru, dorim sã schimbãm documentele aflate în circulatie cu noul document de identitate."
În ultimii doi ani, polițiștii au descoperit numai la frontieră peste o mie de buletine false. Sistemul cărților de identitate biometrice a fost aplicat și în țări din Uniunea Europeană precum Spania, Portugalia, Lituania, Germania, Belgia sau Olanda.
Românii reveniți în țară după declanșarea pandemiei de coronavirus, invitați să-și caute job! 129.000 de persoane revenite din străinătate s-au înscris în sistemul de șomaj din România, a anunțat ministrul Muncii...
„Sunt nebuni românii ăștia!”! Este percepția admirativă a scriitoarei franțuzoaice Christine Colonna-Césari, care a ajuns să îndrăgească atât de mult România, încât a părăsit Parisul pentru a se stabili definitiv la București.
Prințul de Wales le-a adresat românilor un mesaj video, cu ocazia Paștelui ortodox. Prințul Charles, un mare prieten al României, vorbește în mesajul său despre actuala criza sanitară și își exprimă dorința de a reveni în țara noastră.
Aproape 1 din 2 români nu găsește să cumpere materiale de protecție. Cel puțin așa rezultăr dintr-un sondaj realizat de IRES, în perioada 7 - 8 aprilie, privind percepțiile și comportamentul românilor în timpul crizei...
În plină pandemie, românii nu renunță în totalitate la obiceiurile lor! Creșterea alarmantă a numărului de pacienți infectați duce țara noastră din ce în ce mai aproape de Scenariul 4 prevăzut de autorități, însă există situații în care teribilismul și inconștiența unor români pot avea repercusiuni grave.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019