Nume grele din poliție au apărut în scandalul diplomelor, de la Universitatea "Vasile Goldiș" din Arad. Șeful Poliției, Dãnuț Bala, fostul adjunct, Ioan Hadja, și șeful D.G.I.P.I., Pavel Hãlmãgean, sunt audiați ca martori. Potrivit anchetatorilor, a fost descoperită o adevãratã rețea, care vindea diplome de licențã cu sume cuprinse între 100 și 300 de euro. Patru persoane, despre care se presupune că ar face parte din rețea, sunt cercetate penal. Cazul nu se oprește, însă aici! Zeci de profesori, studenți și polițiști sunt audiați de procurori.
IOAN TÃMAȘ, șef I.P.J. Arad "Am primit o solicitare din partea Anticorupție Arad, cu privire la faptul cã zece colegi dintre ai noștri sã se prezinte în calitate de martori, pentru a fi audiați într-un dosar penal."
În urmă cu o zi au fost percheziționate birourile unui executor judecãtoresc și cabinetul unui avocat. Cei doi sunt profesori la Facultatea de Științe Juridice. De aici, se presupune cã ar fi pornit afacerea diplomelor false. Foarte mulți polițiști au absolvit aceastã facultate și procurori și judecãtori din Arad s-au perindat, de-a lungul anilor, pe la catedrele facultãții. Angajații universitãții și studenții neagã acuzele aduse de procurori. Conducerea universitãții private din Arad a emis și un comunicat de presã prin care neagã acuzațiile. În comunicat se precizează, cităm: "Afirmațiile fãcute în presã, cã s-ar fi eliberat diplome false, nu au nici un temei legal, Universitatea de Vest Vasile Goldiș fiind o universitate acreditatã, diplomele sunt cele tip eliberate de Ministerul Educației Naționale. ".
VOX "Nu cred cã este adevãrat, pentru cã "Vasile Goldiș" este o facultate serioasã și aici se învațã, și se învațã în mod serios. Eu sunt student aici de 6 ani."
VOX "Eu cred efectiv cã sunt dușmani ai conducerii acestei universitãți care vor sã intervinã, pentru cã altfel lucrurile sunt mult mai în ordine decât la orice universitate privatã sau de stat. Se face performanțã!"
Cei doi profesori, ale cãror nume au fost vehiculate în anchetã, au refuzat orice comentariu. Ofițerii de la Direcția Generalã Anticorupție au descins în cursul acestei săptămâni la sediul Universitãții "Vasile Goldiș" din Arad, dar și în alte sedii ale unitãții private de învãțãmânt din județele Bihor, Bistrița Nãsãud, Hunedoara, Baia Mare, Satu Mare, Sãlaj și Gorj.
Grup infracțional organizat, destructurat. Mai multe persoane practicau camăta și șantajul. Oamenii legii au făcut mai multe percheziții, în județele Olt, Teleorman și în municipiul București.
Scandalul în care au fost implicați suporterii echipelor Universitatea Cluj și CFR Cluj, la finalul meciului jucat luni, la Cluj-Napoca, în care doi tineri de 19 ani au fost agresați, accentuează tensiunile din societatea românească.
Praful alb-rozaliu din plicurile care au pus pe jar autoritățile nu este periculos. Conform comunicatului transmis de Poliția Capitalei, ”la data de 1 aprilie 2025, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au fost sesizați...
Tragedie rutieră într-o localitate din județul Arad! Vă avertizăm că urmează informații și imagini cu impact emoțional. Două autocamioane s-au ciocnit, iar, în urma impactului, ambii șoferi au murit. Accidentul a avut loc pe DN7 Deva - Arad, la ieșirea din localitatea Vladimirescu.
21 de persoane au fost plasate sub control judiciar pentru 60 de zile și li s-a interzis dreptul de a mai profesa, în dosarul de abuz în serviciu și delapidare care vizează angajați ai CFR Călători. Decizia a fost luată de procurori, după audierile ce au urmat zecilor de percheziții de marți.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019