Nume grele din poliție au apărut în scandalul diplomelor, de la Universitatea "Vasile Goldiș" din Arad. Șeful Poliției, Dãnuț Bala, fostul adjunct, Ioan Hadja, și șeful D.G.I.P.I., Pavel Hãlmãgean, sunt audiați ca martori. Potrivit anchetatorilor, a fost descoperită o adevãratã rețea, care vindea diplome de licențã cu sume cuprinse între 100 și 300 de euro. Patru persoane, despre care se presupune că ar face parte din rețea, sunt cercetate penal. Cazul nu se oprește, însă aici! Zeci de profesori, studenți și polițiști sunt audiați de procurori.
IOAN TÃMAȘ, șef I.P.J. Arad "Am primit o solicitare din partea Anticorupție Arad, cu privire la faptul cã zece colegi dintre ai noștri sã se prezinte în calitate de martori, pentru a fi audiați într-un dosar penal."
În urmă cu o zi au fost percheziționate birourile unui executor judecãtoresc și cabinetul unui avocat. Cei doi sunt profesori la Facultatea de Științe Juridice. De aici, se presupune cã ar fi pornit afacerea diplomelor false. Foarte mulți polițiști au absolvit aceastã facultate și procurori și judecãtori din Arad s-au perindat, de-a lungul anilor, pe la catedrele facultãții. Angajații universitãții și studenții neagã acuzele aduse de procurori. Conducerea universitãții private din Arad a emis și un comunicat de presã prin care neagã acuzațiile. În comunicat se precizează, cităm: "Afirmațiile fãcute în presã, cã s-ar fi eliberat diplome false, nu au nici un temei legal, Universitatea de Vest Vasile Goldiș fiind o universitate acreditatã, diplomele sunt cele tip eliberate de Ministerul Educației Naționale. ".
VOX "Nu cred cã este adevãrat, pentru cã "Vasile Goldiș" este o facultate serioasã și aici se învațã, și se învațã în mod serios. Eu sunt student aici de 6 ani."
VOX "Eu cred efectiv cã sunt dușmani ai conducerii acestei universitãți care vor sã intervinã, pentru cã altfel lucrurile sunt mult mai în ordine decât la orice universitate privatã sau de stat. Se face performanțã!"
Cei doi profesori, ale cãror nume au fost vehiculate în anchetã, au refuzat orice comentariu. Ofițerii de la Direcția Generalã Anticorupție au descins în cursul acestei săptămâni la sediul Universitãții "Vasile Goldiș" din Arad, dar și în alte sedii ale unitãții private de învãțãmânt din județele Bihor, Bistrița Nãsãud, Hunedoara, Baia Mare, Satu Mare, Sãlaj și Gorj.
Scandalul din coaliția de guvernare este departe de a se fi încheiat. Deputatul USR PLUS Ionuț Moșteanu a anunțat că reprezentanții formațiunii au discutat cu AUR și că împreună au 122 de semnături, deci pot depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.
Percheziții la firme de videochat, în Brașov și Galați. Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Galați au descins la 21 de adrese, la persoane bănuite de evaziune fiscală în formă continuată.
”România și noua dinamică a securității internaționale”! Este genericul sub care Universitatea Națională de Apărare ”Carol I” a organizat cea de-a șasea conferință științifică internațională privind securitatea...
Poliția din România este a doua cea mai coruptă din Uniunea Europeană. Cel puțin așa arată un studiu realizat de organizația nonguvernamentală Transparency International. În general, un român...
Fraudă uriașă în domeniul deșeurilor! Șapte firme specializate în colectarea și reciclarea deșeurilor au fost depistate cu nereguli grave de către inspectorii Direcției generale antifraudă fiscală din cadrul A.N.A.F..
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019