Cumințenia Pământului nu-și găsește locul! Ministrul Culturii, Corina Șuteu a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook cu privire la mutarea sculpturii de la Muzeul Băncii Naționale la Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”. Șuteu spune că acțiunea are ca menire expunerea cât mai mare a operei, și că aceasta nu va fi accesibilă doar bucureștenilor, deoarece va fi ”itinerată în România”. Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti“ este, în prezent, cea mai vizitată instituție muzeală din București, scrie ministrul Culturii. Șuteu recunoaște caracterul atipic al acestei mutări și spune că ministerul vrea să creeze un cadru dedicat aceastei lucrări, care să servească drept punct de plecare pentru o ”regândire contemporană” a Muzeului Satului. În mediul online, au apărut mai multe voci critice la adresa ideii de a muta sculptura, pentru care statul român a decis să plătească 11 milioane de euro până la finalul lunii noiembrie. Guvernul a decis și constituirea Fondului Brâncuși, din resursele căruia vor putea fi achiziționate opere de artă contemporană și opere care aparțin categoriei tezaurului patrimoniului cultural național.
EcoFest 2021, la start! Cea de-a XI-a ediție a festivalului internațional de Film Ecologist ECO FEST România „Pentru Sănătatea Pământului” va debuta, luni, la Craiova, iar organizatorii promit numeroase surprize pentru participanți.
Aur pentru țara noastră la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului! Lotul olimpic a revenit acasă cu o medalie de aur și trei medalii de argint obținute la a 13-a ediție care a avut loc în Coreea de Sud, în perioada 26 august - 3 septembrie.
Un cutremur de 4,8 pe scara Richter s-a produs miercuri seară în zona seismică Vrancea! Potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut loc la ora 22.45, la o adâncime de 107 km, și a avut intensitatea IV în zona epicentrală.
Mișcarea seismică a fost resimțită în mai multe orașe, printre care Buzău, Covasna, Râmnicu-Sărat, Focșani, Târgu-Secuiesc. În Buzău, mulți...
Seismele înregistrate în zona comunei Izvoarele din județul Galați au cauze naturale și vor mai dura câteva zile! La această concluzie au ajuns specialiștii de la Institutul Național pentru Fizica Pământului, care au fost trimiși în zonă să monitorizeze situația. Localnicii nu sunt, însă, deloc mulțumiți de explicațiile experților, iar autoritățile dau neputincioase din umeri, la plângerile lor.
Oamenii din mai multe localități din județul Galați trăiesc în teroare. Ei se tem să mai locuiască în propriile case, din cauză că pământul se zguduie zilnic. Zidurile caselor s-au crăpat, iar obiectele cad de pe pereți. Experții de la Institutul de Fizică a Pământului s-au deplasat la fața locului, pentru a stabili dacă fenomenul este cauzat de o așezare a plăcilor tectonice sau nu. Ei si-au instalat aparatura în garajul unui localnic din Izvoarele...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019