Persoanele cu handicap din Sibiu primesc zilnic lovituri umilitoare! De parcă viața nu i-ar fi lovit destul, acum, ei sunt nevoiți să stea cu orele la coadă, în fața biroului de expertiză, pentru a-și depune dosarele de încadrare sau de reevaluare a gradului de handicap. Comisia nu face programări, așa că oamenii se tem și să se ducă la toaletă, ca să nu-și piardă rândul.
VOX: "Tot timpul e aglomerație aici. E foarte aglomerat."
VOX: "Pleci de la șapte de la lucru și ajungi la 12 înapoi."
Medicii din Sibiu sunt singurii din întregul județ avizați să dea un verdict în privința încadrării în gradul de handicap. Așa că unele persoane vin și de la peste 100 de kilometri distanță.
VOX: "S-o uitat pe un act – de trecut o dată sau ceva, o chichiță mică și o trebuit să mergem acasă, să vin cu actele a doua zi."
VOX: "Eu am o tumoare pe creier, da? Eu cu trenul de 4 dimineața, vin. Stai două ceasuri în tren, și se face rău, vii, stai și aici."
La 30 de ani, din cauza unei boli din naștere, doamna Lili a fost nevoită să își monteze proteze la ambele șolduri. Poate să meargă doar câțiva pași, în cârje, însă Comisia de expertiză a decretat că starea sa îi permite să muncească. A făcut contestație, însă aceasta va trebui analizată la Brașov.
LILI CROITORU, persoană cu handicap: "Mă simt umilită și nedreptățită. Sper să se rezolve. Sau cel puțin acolo unde se așteaptă, la ușă, să se pună un dozator de apă, să se facă un sistem de programare."
La rândul lor, medicii se plâng că au prea multe dosare de rezolvat.
MINERVA BOITAN, medic, Comisia de expertiză: "Am ajuns la cifre-record, de 50-65 de persoane văzute într-o zi. Sigur, este foarte greu și pentru dânșii, că așteaptă, dar este mult mai greu pentru noi, care chiar trebuie să analizăm, să evaluăm o situație din punct de vedere medical."
Comisia de expertiză de la Sibiu a fost implicată într-un scandal la începutul acestui an, când unul dintre medicii angajați a fost acuzat de luare de mită. Doctorul Adrian Ienea a primit, săptămâna trecută, o condamnare la 3 ani și 6 luni de închisoare. Hotărârea nu este, însă, definitivă.
Greu cu lucrările de infrastructură rutieră, în România! Anunțul aparent optimist al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, privind un proiect de mare interes, ascunde o capcană a timpului.
Nouă kilometri de autostradă de pe tronsonul Nădlac - Sibiu s-au coagulat în buturuga mică menită să răstoarne pe termen lung carul mare al planului de a avea o șosea de mare viteză de la intrarea în țară...
Localurile din Sibiu se redeschid! Toate restaurantele și cafenelele din oraș și-au reluat activitatea la interior, în limita a 30% din capacitate. Relaxarea restricțiilor vine după ce rata de infectare din Municipiul Sibiu a ajuns la 1,98 de cazuri la mia de locuitori.
În prima zi a stării de alertă, membrii Guvernului, în frunte cu premierul Ludovic Orban, au ieșit pe teren. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, vicepremierul Raluca Turcan și premierul Ludovic Orban au vizitat...
Familia a donat organele actriței Ema Vețean, de la Teatrul Național ”Radu Stanca” din Sibiu, care și-a pierdut viața într-un tragic accident rutier. Familia actrițe a acceptat prelevarea de organe, dăruind, astfel, viață...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019