România și Grecia, cel mai mic declin din Uniunea Europeană al persoanelor cu risc de sărăcie în urma transferurilor sociale. Ajutorul de șomaj primit de la stat sau ajutorul pentru locuință au condus la reducerea riscului de sărăcie în Grecia cu 16 la sută și România cu 17 la sută, arată datele publicate de Oficiul European de Statistică. Gradul în care transferurile sociale reduc numărul persoanelor cu risc de sărăcie variază în rândul statelor din Uniunea Europeană. În 2017 erau două țări membre unde s-a înjumătățit numărul persoanelor cu risc de sărăcie ca rezultat al transferurilor sociale: Finlanda cu o reducere de 57% și Danemarca cu 51%. În nouă state membre reducerea a fost de sub 25%, în timp ce la nivelul UE transferurile sociale au avut ca rezultat o reducere de aproape o treime 32,4% a numărului de persoane clasificate ca fiind "cu risc de sărăcie". Conform unui raport publicat luna trecută de Eurostat, peste o treime din populația României era expusă în 2017 riscului de sărăcie și excluziune socială, o situație mai gravă în Uniunea Europeană fiind înregistrată doar în Bulgaria unde 38,9% din populație era expusă acestui risc.
Două persoane au fost surprinse sâmbătă, de o avalanșă, sub Vârful Țigănești din Munții Bucegi. La fața locului au intervenit salvamontiștii, care au descoperit că o persoană era rănită.
OANA PASCARU, reporter „Institutul Național de Sănătate Publică a întocmit o listă cu situațiile în care poate fi transmis coronavirusul de către persoanele infectate asimptomatice. Precizările transmise de I.N.S. prezintă...
Bucureștenii care locuiesc în blocuri cu bulină roșie ar putea primi truse de supraviețuire! Asta prevede un proiect al Consiliului General al Municipiului București. Potrivit documentului, peste 5.800 de locatari din clădirile...
România este statul din Uniunea Europeană cu cel mai înalt risc de sărăcie! Conform statisticilor Eurostat, România rămâne statul cu cel mai înalt risc de sărăcie pentru persoanele ocupate din Uniunea Europeană. Documentul arată că deși a făcut progrese în reducerea riscului de sărăcie, țara noastră nu a reușit să se încadreze în media europeană care este de 9,5%.
În România mai mult de jumătate dintre persoane nu pot face față unei cheltuieli neprevăzute. Suntem mult peste media europeană, unde o persoană din trei se află în această situație în 2017!
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019