Date companie
 
 
 
 

Plãcintã de dovleac uriașă, preparată în Parcul Național din Capitală

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Octombrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : capitala, dumitru, targ, nationale, parcul, placinta, gastronomic, dovleac, uriasa
 

Trei sute de ouã, douã sute de kilograme de fãinã, o sutã șaizeci de kilograme de dovleac și multe ore de muncã! Aceasta este rețeta celei mai mari plãcinte de dovleac, preparată în Parcul Național din București, cu cazia târgului gastronomic de Sf. Dumitru. Pentru plăcinta uriașă, bucătarii au folosit peste 160 de kilograme de dovleac, 200 de kilograme de făină, 300 de ouă, 15 kilograme de unt, 15 litri de ulei, 15 kilograme de griș și 10 kilograme de drojdie. Plăcinta dintr-o singură bucată a fost coaptă într-un cuptor special, pe bandă rulantă.

VOX "Sã o vedem coaptã, sã-i vedem gustul."

VOX "Cred cã necesitã foarte multã muncã și pricepere!"

VOX "Îmi place, îmi place. Adevãrul este cã se spune cã este foarte sãnãtoasã. Dovleacul, nuca!"

Pe lângă delicioasa plăcintă cu dovleac, organizatorii le-au oferit bucureștenilor bucate alese, preparate la grãtar și la ceaun. Pofticioșii au gustat din toate, de la bulz ciobănesc, fasole cu ciolan afumat, berbecuți la proțap, tocanã de oaie și pânã la sarmale.

AMBIANȚÃ "- O porție! - O porție doriți? - Da! De poftã, pânã când facem acasã! Eu fac oricum, dar nu am fãcut acum!"

Unii au gustat din bucatele tradiționale, iar alții au dănțuit după pofta inimii, pentru că muzica populară a răsunat pe tot parcursul zilei, în Parcul Național.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2