Ce mai recentă platformă de creare a unei zone de securitate de la Atlantic la Pacific a fost lansată în Capitală, în cadul unei conferințe desfășurate la Academia de Studii Economice. Evenimentul a avut loc sub înaltul patronaj al Corpului Diplomatic acreditat în România, Ambasadei Republicii Kazahstan la București și Institutului de Relații Internaționale și Cooperare Economică.
Detensionarea situației mondiale și facilitarea rezolvării conflictelor înghețate sunt două dintre problemele pe care elita diplomatică românească și cea euro-asiatică speră să le rezolve prin această platformă.
TALGAT KALIYEV, însărcinatul cu Afaceri al Kazahstanului în România "Desigur, cautam idei despre cum sa realizam o conexiune intre organizatiile internationale de securitate O.S.C.E., O.N.U., N.A.T.O. cum pot acestea coopera pentru pacea mondiala"
ANTON CARAGEA, director I.R.I.C.E. "Secolul 21 nu este catusi de putin un secol al pacii si calmului asa cum a fost zugravit, este un secol al conflictelor si al amenintarilor interstatale. Ca atare, pentru Romania, a face parte din platforma de securitate este o garantie a securitatii, a interesului national."
Participanții la conferința de la A.S.E. au cazut de comun acord că adoptarea unei strategii pe termen lung nu poate fi amânată, în contextul în care N.A.T.O. urmează să adopte un nou cod strategic. Și asta cu atât mai mult cu cât noile conflicte la nivel global pot să distrugă națiunile și să pună sub semnul întrebării fundamentele sistemului de relații externe. De aceea a apărut ca o evidentă necesitate constituirea unei largi platforme pentru securitate și cooperare, care să reunească toate statele și organizațiile decise să respecte principiile internaționale.
Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei este marcată în fiecare an, pe 24 martie, pentru conștientizarea impactului devastator al acestei boli și pentru mobilizarea autorităților și a comunității medicale. Anul acesta, strategia de luptă...
Jandarmeria Română atrage atenția asupra unei informații false rostogolite pe rețelele de socializare. ”Ar trebui să știți că peste 30% din efectivele jandarmeriei nu sunt români, sunt aduși după toate probabilitățile din Franța”, este conținutul...
Românii nu vor ca țara noastră să iasă din Uniunea Europeană. Un nou sondaj arată că procentul cetățenilor care doresc ca România să rămână în Uniunea Europeană este în creștere, respectiv 88,1% față de de 71,7% în ianuarie 2022.
Starea precară a sănătății românilor, reflectată în Raportul ”Health at a Glance: Europe 2024. State of Health in the EU Cycle” 2024, publicat de Comisia Europeană și Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică! Conform...
Șase foști ambasadori ai Statelor Unite ale Americii în țara noastră au transmis, într-o scrisoare comună, că ”actuala cursă electorală din România reprezintă o cauză de îngrijorare majoră” și își exprimă speranța...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019