Chiar dacă Executivul a interzis consumul de produse etnobotanice, ''magazinele de vise'' stau cu portile deschise si-si asteaptă clientii! Medicii psihiatri spun că, în ultimul an, numărul pacientilor care consumă astfel de produse halucinogene a crescut, in timp ce media de vârstă a scãzut. In spitale ajung chiar si copii de 12-13 ani.
CRISTIAN HUDITA - manager spitalul Sf Stelian: "Sunt substante extrem de toxice pentru substanta nervoasã, mai ales cã persoana e foarte tânãrã, este imaturã, scoarta cerebralã este imaturã."
In Capitală, dar si în provincie, primarii au declarat război produselor etnobotanice. Edilul sectorului 1, Andrei Chiliman, a anuntat că are un proiect care să interzică aceste produse pe o rază de doi kilometri fată de scoli, parcuri sau spitale. Deputatul PD-L Stefan Pirpiliu sustine, insa, că primarul liberal al sectorului 1, dă dovadă de ipocrizie când acuză actualul Guvern de lipsă de interes fată de problema produselor etnobotanice.
STEFAN PIRPILIU - presedinte PD-L sector 5: "Fenomenul plantelor etnobotanice a început din 2007, prin vânzarea online si a continuat în 2008 cu înfiintarea primelor magazine. Îi aduc aminte domnului Chiliman cã în acea perioadã guvernul Tãriceanu conducea tara. Zero initiative a avut acest guvern în a stopa de la început acest flagel.''
Primarul sectorului 1 sustine că un astfel de magazin închis de Politia Locală a fost redeschis a doua zi, "cu largul concurs al unor structuri din MAI". In februarie, Guvernul a emis o Ordonantă de Urgentă prin care a fost interzisă comercializarea unui număr de 36 de substante si plante etnobotanice, care au fost asimilate drogurilor.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019