Date companie
 
 
 
 

Poluarea aerului, asociată cu un risc mai ridicat de depresie și sinucidere

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Decembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : poluare, depresie
 

Expunerea la niveluri ridicate de poluare a aerului crește riscul de depresie și suicid! Efectele poluării asupra organismului sunt cunoscute de toată lumea, însă, după analizarea a 25 de studii recente, de către cercetătorii de la University College din Londra, s-a ajuns la concluzia că acest fenomen afectează și sănătatea mintală. Cercetătorii au descoperit că persoanele care locuiesc într-o zonă în care nivelul de poluare este de două ori mai mare decât limita maximă admisă de Organizația Mondială a Sănătății, prezintă cu 10% mai multe riscuri de a dezvolta depresie comparativ cu cei din regiunile unde nu sunt depășite aceste măsurători.

COSMINA STOIAN, reporter

„Analiza mai arată faptul că asocierea dintre expunerea la aer poluat și depresie a fost constatată peste tot în lume. Există numeroase dovezi care demonstrează că micile particule pot intra în sânge și ajung ulterior la creier. O explicație este aceea că aerul poluat provoacă inflamație în organism, ce poate duce la instalarea depresiei, afectând, totodată hormonii stresului.”

În ceea ce privește suicidul, o asociere a fost descoperită în cazul expunerii pe parcursul a trei zile, la un nivel de poluare ușor mai mare, cu particule cunoscute sub denumirea PM 10. La fiecare creștere a acestui tip de nivel de poluare cu 10 micrograme pe metru cub, riscul de suicid se mărește cu 2%. Recomandările Organizației Mondiale a Sănătății spun că nivelul de particule în suspensie, ce reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid, nu ar trebui să depășească, în medie, 10 micrograme pe metru cub de aer pe parcursul unui an. În Londra, de exemplu, media este de 13,3 micrograme, iar în New Delhi se înregistrează o valoare de 133. La acest capitol, nici țara noastră nu stă prea bine. Conform unui comunicat de presă emis la începutul lunii decembrie de Observatorul Român de Sănătate, peste 25.000 de români mor anual prematur din cauza poluării aerului, iar majoritatea sunt din București. Poluarea este responsabilă pentru o treime din cazurile de cancer la plămâni, iar copiii sunt cei mai afectați. Totodată, România se află în proces de infringement cu Comisia Europeană pentru depășiri constante ale cantităților de particule fine în mișcare aflate în aer. Țara noastră a fost trimisă în fața Curții Europene de Justiție din cauza încălcării constante a valorilor limită pentru poluanții din aer, iar în cazul unei condamnări suntem în pericol să plătim penalități de două sute de mii de euro pe zi.


Poluarea aerului, asociată cu un risc mai ridicat de depresie și sinucidere

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Poluare masivă în București, în urma unor incendieri de cauciucuri ( 15 Martie 2021 )

    Poluare masivă, noaptea trecută, în București și în zonele limitrofe! Toți indicatorii de măsurare a calității aerului au arătat depășiri mult peste limita maximă admisă. În toate cartierele Capitalei, la miezul...

  • Inițiativa „Vinerea Verde”, pentru reducerea poluării ( 10 Martie 2021 )

    Ministerul Mediului a lansat inițiativa „Vinerea Verde”, prin care invită cetățenii să renunțe la autoturism în ultima zi lucrătoare a săptămânii și să folosească mijloace de transport mai puțin poluante.

  • Filmul „O secundă”, lansat la București ( 22 August 2020 )

    Teaser-ul peliculei “O secundă”, lansat, vineri seară, în București! “O secundă” este o poveste despre rivalitate, concurență, frământări, o poveste despre durerea care macină sufletul omului.

  • Pandemia și depresia ( 25 Iulie 2020 )

    Pandemia i-a afectat psihic grav pe români. Specialiștii sunt de părere că numărul persoanelor care au ajuns în pragul depresiei sau al celor care au decis să își pună capăt zilelor a crescut.

  • Aer mai curat, în perioada stării de urgență ( 21 Mai 2020 )

    Mai puțină activitate umană, mai puțină poluare! În cele două luni de stare de urgență am respirat aer mai curat. O demonstrează măsurătorile din satelit realizate de compania românească Terrasigna.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2