Lupta cu evaziunea fiscală se ascute! Pedepsele mai mari pentru evazioniști, votate, marți, de Camera Deputaților, vor fi aplicate de un A.N.AF. reorganizat, pentru o mai bună eficiență. Cel puțin așa rezultă dintr-o declarație a premierului Victor Ponta, care a venit după apariția unor controverse privind viitorul A.N.A.F. Totul a pornit de la o declarație făcută de vicepremierul Liviu Dragnea, în care l-a avertizat pe ministrul Finanțelor, Daniel Chițoiu, că poate pierde controlul A.N.A.F., dacă nu vine cu un plan de combatere a evaziunii fiscale. Chițoiu a reacționat la scurt timp și a anunțat că Executivul va adopta, în maximum douã săptămâni, un act normativ pentru înființarea structurii de Antifraudã Fiscalã și Vamalã, care va funcționa în cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală.
VICTOR PONTA, premierul României "Ideea principală este ca prin schimbările pe care vicepremierul, domnul Chițoiu, le va promova în Guvern, și anume un ANAF reorganizat în care Garda Financiară, Controlul Vamal, să nu mai alerge dupã buticul din colț, după societatea care-și plătește toate taxele și tot pe aceea mergem s-o controlăm, ci să meargă la sursa realã a marii evaziuni!"
Victor Ponta a precizat că, în calitate de premier, va coordona activitatea de combatere a evaziunii fiscală nu doar prin A.N.A.F., ci și prin alte instituții.
VICTOR PONTA, premierul României "Sub autoritatea mea directã se va desfãșura coordonarea cu celelalte structuri care nu aparțin Guvernului, dar de care avem foarte mare nevoie, SRI, SIE, în cadrul D.G.I.P.I. de la M.A.I.!"
Deocamdată, lupta cu evaziunea fiscală se concretizează prin adoptarea sancțiunilor aspre, de către Camera Deputaților, după ce, inițial, proiectul de lege fusese respins de Senat. Camera Deputaților este și cameră decizională. Dacă, până acum evazioniștii puteau fi doar amendați pentru diverse abateri, potrivit noii legii, ei riscă pedepse cu închisoarea de până la 6 ani. Statul român pierde, anual, circa 20 de miliarde de euro, din cauza evaziunii fiscale. Se estimează că, în urma aplicării noii legi, bugetul de stat ar câștiga între 3 și 5 miliarde de euro, anual.
Fraudă uriașă în domeniul deșeurilor! Șapte firme specializate în colectarea și reciclarea deșeurilor au fost depistate cu nereguli grave de către inspectorii Direcției generale antifraudă fiscală din cadrul A.N.A.F..
România are un nivel scăzut de trai, comparativ cu alte state europene, dar, în mod surprinzător, se situează printre țările fruntașe la risipa de hrană. Totuși, românii au devenit conștienți de această risipă...
Protest al sindicaliștilor din Sănătate, la Parlament, în zilele în care sunt programate dezbaterea și votul în plen privind proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale pe 2021.
Legea care prevede majorarea pensiilor cu 40% este constituțională! Judecătorii Curții Constituționale a României au respins obiecția de neconstituționalitate a Legii pentru aprobarea rectificării bugetului de stat și a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, care prevăd, printre altele, majorarea cu 40% a punctului de pensie.
Negocierile de astăzi dintre PNL, USR-PLUS și UDMR pentru constituirea coaliției guvernamentale, încheiate fără niciun rezultat! După două ore discuții, liberalii au părăsit masa tratativelor, refuzând să mai piardă...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019