Viața copiilor pe rețelele sociale începe, de multe ori, cu postările părinților! Prima zi de grădiniță, aniversarea zilei de naștere sau o plimbare sunt doar câteva din momentele pe care părinții vor cu tot dinadinsul să le posteze în mediul online. O practică periculoasă, care nu este pe placul multor copii ajunși la vârsta adolescenței. Potrivit unui sondaj efectuat de Microsoft, la care au participat peste 12.500 de adolescenți din 25 de țări, jumătate dintre aceștia sunt de părere că părinții lor postează prea multe despre ei în mediul online, punându-i astfel în pericol.
COSMINA STOIAN, reporter „Din sondaj reiese că 42% dintre adolescenți au o problemă cu ceea ce părinții lor postează despre ei pe Internet. Un adolescent din 10 a descris această situație ca fiind chiar "o mare problemă". Grav este faptul că o treime dintre ei spun că au fost victime ale riscurilor specifice mediului online. În sondaj, aproape jumătate dintre copiii ajunși la vârsta adolescenței au afirmat că au purtat discuții cu părinții lor, în legatură cu activitatea online a acestora.”
Părinții ar trebui să fie foarte atenți cu privire la postarea informațiilor despre copiii lor pe Internet. Ar trebui să fie discreți, să nu dezvăluie nici măcar accidental informații precum numele complet al copiilor, vârsta, data nașterii, adresa, sporturile preferate sau numele animalelor. De asemenea, postarea pozelor cu bebeluși dezbrăcați poate fi periculoasă. Chiar și setările de confidențialitate nu reprezintă o soluție sigură pentru că odată ce a fost făcută publică, o informație ce ajunge în spațiul virtual poate fi foarte greu de controlat.
La ora actuală, aproape o treime dintre școlile din România au catalog electronic, a declarat ministrul Educației, Daniel David. Ministerul Educației definitivează un proiect, astfel încât, catalogul electronic să fie implementat...
Afirmațiile recente vehiculate pe rețelele de socializare, potrivit cărora un jandarm aflat în dispozitivul de ordine publică la protestele din Capitală și-ar fi dat demisia, după ce și-a întâlnit părinții la protest, sunt complet false...
Românii nu vor ca țara noastră să iasă din Uniunea Europeană. Un nou sondaj arată că procentul cetățenilor care doresc ca România să rămână în Uniunea Europeană este în creștere, respectiv 88,1% față de de 71,7% în ianuarie 2022.
Ministerul Educației și Cercetării nu organizează olimpiade școlare pentru clasele I-IV în anul 2025. Ministrul Educației, Daniel David, a spus că această problemă trebuie clarificată, pentru o înțelegere mai clară a acestei decizii.
A venit Moș Crăciun! Copiii au trăit cea mai veselă și emoționantă noapte din an - noaptea de Crăciun. Moșul, cu tolba plină a ajuns prin toate casele, iar darurile au fost pe măsura așteptărilor.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019