Pregătirile pentru petrecerile de Ziua Națională sunt în toi. În restaurante, maeștrii bucătari au început deja să prepare felurite mâncaruri alese, iar terasele sunt amenajate, în așteptarea oaspeților. Din cauza pandemiei, anul acesta, petrecerile vor fi cu mai puțini participanți și vor începe la orele prânzului. Preparatele favorite în această zi de mare sărbătoare sunt cele tradiționale.
RĂZVAN MIHĂILESCU, manager restaurant
"Vă așteptăm la noi la Reve Mariage, să sărbătorim românește, cu preparate tradiționale: șuncă de casă, tobă, jumări, fasole cu ciolan la cazan, varză călită cu piept de porc și cârnați oltenești, țuică și vinul casei, iar, pe fundal, acordeon și muzică lăutărească."
EDUARD BAXAN, manager restaurant
"Ne pregătim de 1 Decembrie cu mâncare tradițională, ciorbă de burtă, ciolan cu fasole și pomana porcului, o țuiculiță fiartă."
De 1 Decembrie sărbătorim România, sărbătorim unitatea națională, sărbătorim folclorul românesc și bucătăria noastră tradițională. Respectând regulile de prevenire a răspândirii coronavirusului, românii vor marca ziua Marii Uniri, fie că sunt acasă sau merg la târgurile de sezon ori în stațiuni.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019