Penultima zi din an este dedicată cumpărăturilor. Cu gândul la masa de revelion, oamenii și-au umplut coșurile cu mâncare și băutură, mai ales că mulți au ales să petreacă noaptea dintre ani, acasă, cu familia și prietenii apropiați. la mare căutare sunt produsele românești, fie că vorbim de legume, murături, fructe sau mezeluri tradiționale, dar și peștele și dulciurile.
DON MARIANO, specialist în pește și fructe de mare ”Știți că există o tradiție în care primul lucru pe care îl mâncați, în seara de revelion, este peștele, să aluneci prin greutățile anului care vine, să mergi tot înainte. Haideți la târgul de la Agronomie, în care să puneți pe masa de revelion rețetele mamei Victorița.”
Cofetarii au muncit de zor în aceste zile și au preparat dulciuri după rețete speciale, numai bune pentru a fi gustate în noaptea dintre ani. Nu lipsesc torturile, bogate în arome, cu tot felul de creme delicoase ori cu fructe confiate.
VOX ”Am pregătit foarte multe specialități pentru masa de revelion. Bineînțeles că vedeta acestei sărbători este tortul. De asemenea noi avem tortul Tip top, tortul Krantz, tortul Richard.”
Proprietarii de restaurante sunt și ei în febra pregătirilor pentru noaptea cea mare. Pentru a atrage clienți, aceștia se întrec în oferte care mai de care mai atractive. Este și cazul lui Răzvan, un tânăr manager de restaurant din Sectorul 6 al Capitalei, care, la un preț de 500 de lei de persoană, propune un meniu regesc. Aperitiv traditional, file de somon cu legume la abur, ceafa de porc si pastramă din pulpă de pui la gratar, dar și un desert apetisant, iar toate băuturile sunt incluse.
RĂZVAN MIHĂILESCU, manager restaurant ”Vă așteptăm de revelion cu preparate delicioase și un program artistic de excepție.”
Important de reținut este și faptul că, în noaptea de revelion, în hoteluri, restaurante și pensiuni vor fi primite și persoane cu test negativ, nu doar cele vaccinate sau trecute prin boală.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019