Un nou conflict între Palatul Cotroceni și Palatul Victoria, după ședința Consiliul Suprem de Apărare a Țării. Ședința a avut pe ordinea de zi solicitările ministrului Apărării, Gabriel Leș, privind unele schimbări în conducerea Armatei României. Astfel, șeful statului a respins propunerea M.Ap.N. pentru numirea lui Dumitru Scarlat la șefia Statului Major al Apărării. După ședința CSAT, președintele a declarat că nu există nicio propunere valabilă pentru șefia Armatei, așa că a decis să prelungească mandatul generalului Nicolae Ciucă și a semnat, deja, decretul de prelungire. Ciucă ocupă funcția de șef al Statului Major din ianuarie 2015, fiind numit de președintele Klaus Iohannis.
KLAUS IOHANNIS, președinte al României “Am luat decizia și am semnat și trimis spre publicare decretul prin care se prelungește mandatul de șef al Armatei pentru generalul Ciucă. Generalul Ciucă un soldat recunoscut competent cu rezultate dintre cele mai frumoase.” (sunet fade out la final)
Președintele a declarat că propunerea făcută de Ministrul Apărării nu respectă rigorile legii, o situație creată de incompetența PSD.
KLAUS IOHANNIS, președinte al României "O situație foarte neplăcută care arată o dată în plus dacă ar fi fost nevoie, că PSD nu este capabil să gestioneze probleme mari ale țării."
După încheierea reuniunii C.S.A.T., premierul Viorica Dăncilă a declarat, chiar la începutul ședinței de Guvern, că decretul semnat de președintele Klaus Iohannis pentru prelungirea mandatului șefului Statului Major al Apărării este nelegal și creează premisele unui conflict juridic de natură constituțională. ”În spațiul public apăruse deja informația că președintele va face un pas în prelungirea mandatului actualului șef al Statului Major și aș vrea să fie foarte clar, nu vorbim aici despre persoane, ci strict despre respectarea legii. Nici în acest caz președintele nu a explicat refuzul în ședința CSAT”, a precizat Dăncilă.
Scandalul în care au fost implicați suporterii echipelor Universitatea Cluj și CFR Cluj, la finalul meciului jucat luni, la Cluj-Napoca, în care doi tineri de 19 ani au fost agresați, accentuează tensiunile din societatea românească.
Exprimarea ”deficitară”, în contextul decizie CNA de a retrage de pe YouTube videoclipul în care jurnalistul Marius Tucă vorbea despre ”lovitura de stat”, îl pune într-o situație delicată pe Vasile Bănescu. APADOR-CH a cerut, vineri, retragerea...
Promisiunea președintelui interimar Ilie Bolojan privind dezvăluirea cheltuielilor prezidențiale din mandatul lui Klaus Iohannis a fost îndeplinită. Administrația Prezidențială a transmis lista completă a cheltuielilor cu zborurile...
Klaus Iohannis a părăsit definitiv Palatul Cotroceni, după ce luni a demisionat din funcție. Garda de Onoare i-a prezentat onorul la final de mandat.
Klaus Iohannis și-a anunțat demisia din funcția de președinte al României. El a declarat, luni, că demisionează, începând cu 12 februarie, ”pentru a scuti România și cetățenii români” de această criză la care ar duce suspendarea sa.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019