Premierul Victor Ponta și șeful S.T.S., Marcel Opriș, au prezentat duminică, în ședința C.S.A.T., rapoartele institutiilor pe care le conduc, pe tema modului în care s-a acționat in cazul accidentului aviatic din 20 ianuarie. Aceste rapoarte au fost prezentate în contextul în care șeful Guvernului a cerut demiterea directorului S.T.S.. La finalul reuniunii, concluzia a fost că șeful statului va analiza oportunitatea demiterii șefului S.T.S., Marcel Opriș. Reuniunea C.S.A.T, a fost urmată de o serie de replici acide, între președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta.
TRAIAN BĂSESCU, președintele României "Acțiunea din Apuseni nu a fost coordonată în conformitate cu reglementările în vigoare, de aceea a fost un eșec. În aceste zile s-a instalat public ideea că S.T.S. trebuia să facă localizarea exactă a locului accidentului. E o minciună! S.T.S. nu are nici echipamente, nici dreptul legal să facă mai mult decât a facut."
VICTOR PONTA, premierul României "Și la S.T.S. trebuia să existe o asumare a răspunderii, dar acest lucru, din păcate, în fața opoziției lui Băsescu, acest lucru nu s-a întâmplat. Este evident că Băsescu nu are curajul, este șantajat, este vorba de lașitate, interese personale. Nu știu adevarul despre modul în care S.T.S. a fost implicat în alegerile din 2009 și referendumul din 2012. Este clar că Băsescu îl protejează pe șeful S.T.S., atât cât va avea dreptul, din punct de vedere legal."
TRAIAN BĂSESCU, președintele României "Oricât mi-ar plăcea să dau o soluție radicală, nu pot să fiu necinstit! Nu pot intra in jocul demiterilor, pentru că dă bine la public sau la politicieni. "
În privința operațiunilor de salvare din Apuseni, președintele susține că a fost o lipsă de coordonare .
TRAIAN BĂSESCU, președintele României "Trebuie să vă spun că, dacă s-ar fi lucrat instituțional și la M.A.I. s-ar fi constituit comandamentul, dacă se puneau la un loc și informațiile radar și informațiile de la ROMATSA, cu certitudine localizarea s-ar fi putut restrânge. Acum, în birou la mine, dacă pun informațiile adunate in primele 30-35 de minute, pot face localizarea făra probleme. Totul e să se lucreze coordonat. A fost o harmalaie și din acest motiv acești oameni nu au putut fi ajutați."
Bilanț negru, după o coliziune frontală între o autoutilitară care tracta o platformă și un autotren, pe Drumul Național 6, aproape de localitatea Drăgănești-Vlașca, județul Teleorman.
Actorul George Mihăiță s-a ales cu dosar penal, după ce, aseară, a urcat băut la volan și a provocat un accident pe bulevardul Basarabia din București. Cunoscutul actor, în vârstă de 72 de ani, a intrat cu...
Românii pot obține certificate digitale europene COVID-19 accesând platforma securizată https://certificat-covid.gov.ro, în opt pași. Potrivit Serviciului de Telecomunicații Speciale, timpul de generare...
O persoană și-a pierdut viața și alte două au fost rănite, în această dimineață, într-un grav accident de circulație produs pe Autostrada 1, în județul Timiș. Accidentul a avut loc în dreptul localității Orțișoara...
Grav accident de circulație pe DN 76, pe raza comunei Șoimuș. Un agent de la poliția rutieră, în vârstă de 38 de ani, din municipiul Deva, aflat în timpul liber, conducea un autoturism marca Trabant din direcția Brad spre Deva când a pătruns pe contrasens și a intrat în impact frontal cu o autoutilitară, care circula regulamentar din sens opus.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019