Detalii șocante, în cazul traficului cu sânge de la Slobozia! O fetita de 13 ani a murit din cauză că nu i s-a făcut trasfuzie sangvină, pe motiv că era de alta etnie. Cazul a fost denunțat de un student al cărui tată a murit din cauză ca nu a avut bani să cumpere flacoanele cu sânge. S-a descoperit, astfel, că flacoanele erau vândute de cadrele medicale ca la piață, cu cel puțin 50 de lei bucata. Directorul Centrului de Transfuzii din Slobozia și cinci angajați sunt audiați, acum, de procurori. Modul de operare al celor implicați în rețeaua de valorificare ilegală a sțngelui i-a socat până și pe anchetatori. Sângele era îmoărțit după tot felul de criterii, de la poziția socială a bolnavului, pâna la etnia din care făcea parte și, bîneînțeles, în funcție de potența financiară. Șapte pacienți au murit pe masa de operație, din cauză că rudele lor nu au avut banii necesari pentru a cumpara sângele.
VOX ”Avem, inclusiv pe criterii etnice. Era în stare gravă, pe masa de operatie. Nu i s-a dat sânge, pentru că era de o anumită origine etnică. Pentru a satisface nevoile de sânge, persoanelor care dădeau bani, luau sânge din altă parte. Erau în stare foarte gravă, și, cu toate că erau pe moarte, nu li s-a dat. Sunt șapte persoane care au murit.”
Întreaga operatiune de trafic de sânge era supravegheata îndeaproape, chiar de directorul centrului de transfuzii. Potrivit anchetatorilor, la sfârsitul zilei, banii obtinuți de la rudele care plăteau sângele, disperate să-și salvze apropiații, erau împărțiți între director, asistente și medicii implicati.
AMBIANȚĂ ”Doamnă doctor! - Nu știu, nu știu! - Ce făceați cu sângele? - Nu e adevărat!”
În urma perchezitiilor făcute la Centrul de Transfuzii din Slobozia, directorul și cei cinci angajați au fost reținuți. Ancheta continuă până la elucidarea întregii afaceri cu sânge uman.
Traficul rutier a fost îngreunat vineri-seară, pe Valea Oltului, pe raza localității Brezoi, din cauza căderilor de pietre de pe versant și a unui arbore care s-a prăbușit pe carosabil. Bucățile de stâncă și copacul au ajuns pe șosea în urma...
21 de persoane au fost plasate sub control judiciar pentru 60 de zile și li s-a interzis dreptul de a mai profesa, în dosarul de abuz în serviciu și delapidare care vizează angajați ai CFR Călători. Decizia a fost luată de procurori, după audierile ce au urmat zecilor de percheziții de marți.
Acțiune împotriva traficului de persoane și a faptelor de proxenetism! Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, împreună cu procurorii, au documentat activitatea infracțională a unei persoane, de 19 ani, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism.
Grupare de traficanți de migranți, anihilată! Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu procurorii DIICOT - Structura Centrală, au pus în aplicare nouă mandate de percheziție domiciliară, în județele Vâlcea, Sibiu și Gorj, în vederea destructurării unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea de infracțiuni din sfera traficului de migranți.
Noi percheziții legate de campania electorală! Oamenii legii au efectuat patru percheziții domiciliare, în județele Argeș și Vâlcea, la domiciliile a două persoane fizice și sediile sociale și punctele de lucru a două societăți.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019