IT-ul, bio-economia, medicina, energia și ingineria materialelor, domeniile prioritare ale României! Secretarul de stat pentru învățământul superior din Ministerul Educației, Gigel Paraschiv, a declarat că facultățile cu astfel de specializări ar putea primi mai multe locuri bugetate la admiterea de anul viitor, precizând că metodologia de repartizare a locurilor se va face pornind de la nevoile României. Pentru a nu crea instabilitate în sistem, Ministerul Educației va prezenta cifra de școlarizare cu șase luni înainte de organizarea admiterii, iar instituția care se va ocupa de fundamentarea acestei cifre este Consiliul Național de Statistică și Prognoză în Învățământul Superior. La rândul său, ministrul Educației, Liviu Pop, a spune că explozia industriei IT se datorează facilităților pe care statul român le acordă firmelor și angajaților din acest sector. Șeful Educației a precizat că ministerul pe care îl conduce intenționează să finanțeze pentru anul viitor 62.000 de locuri pentru studiile de licență în domeniul IT.
Porți deschise la Școala Gimnazială nr. 59 din București! Zeci de părinți au venit să viziteze instituția de învățământ, alături de copii. Adulții și cei mici au fost atrași de noile dotări ale școlii. Cadrele didactice bine pregătite rămân însă principalul atu al unității de învățământ din Sectorul 6 al Capitalei.
Executivul a aprobat continuarea plafonării prețului energiei și gazelor. La energie, prelungirea schemei se face pentru trei luni iar la gaze se păstrează plafonarea încă un an.
La ora actuală, aproape o treime dintre școlile din România au catalog electronic, a declarat ministrul Educației, Daniel David. Ministerul Educației definitivează un proiect, astfel încât, catalogul electronic să fie implementat...
Afirmațiile potrivit cărora România este ”un mare producător de energie” reprezintă un mit. Asta a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja, pentru Antena 3, în contextul costurilor energiei. ”Românii plătesc al cincilea...
Noul ministru al Educației și Cercetării, Daniel David, a facut public Raportul privind starea învățământului la momentul preluării mandatului. Acesta spune că salariul de bază în educație trebuie să reflecte respectul pe care noi îl dăm profesorului în societate și educației, precizând că indicatorii de performanță trebuie să vină în forma unor bonusuri, premii, suplimentar acestui salariu de bază.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019