Procesele pentru drepturi salariale sunt pe cale să blocheze instanțele. Numărul dosarelor care atacă tăierile salariale aplicate de Guvernul Boc crește de la o zi la alta. Fenomenul ia amploare dupa inregistrarea primelor victorii în instanță, care dau curaj bugetarilor și pensionarilor.
LIVIU POP, secretar general, F.S.L.I. "Peste 150 de mii de angajați din sistemul de învâțâmânt sunt reprezentați în momentul de față de către organizațiile afiliate la FSLI."
Cele mai multe procese sunt abia la prima instanță, asta însemnand că bugetarii și pensionarii mai au de așteptat.
LAURA ANDREI, judecator "Noi estimăm undeva câ până la sfârșitul anului, Tribunalul Bucuresti per ansamblu să aiba o dublare a volumului de activitate față de anul trecut."
Potrivit magistratului, dacă anul trecut instanta a rulat undeva în jur de 140 de mii de dosare, la sfârșitul acestui an vor fi undeva în jur de 400 de mii. Problema de fond este că statul nu are bani. Drept urmare, chiar dacă bugetarii și pensionarii își vor obține definitiv drepturile în instanță, ca sa le achite, guvernul va apela cel mai probabil la eșalonări de plată sau plafonări de salarii.
Noul ministru al Educației și Cercetării, Daniel David, a facut public Raportul privind starea învățământului la momentul preluării mandatului. Acesta spune că salariul de bază în educație trebuie să reflecte respectul pe care noi îl dăm profesorului în societate și educației, precizând că indicatorii de performanță trebuie să vină în forma unor bonusuri, premii, suplimentar acestui salariu de bază.
Federația Națională Sindicală din Asistența Socială și Protecția Copilului FNS „PRO. ASIST” susține că este îngrijorată de prevederile proiectului ordonanței trenuleț. Sindicaliștii susțin că salariații se vor confrunta cu diminuări ale veniturilor nete.
Ministrul Justiției a trimis trei adrese judecătorilor pentru calculul salariilor magistraților! Stelian Ion le-a transmis instanțelor de judecată că deja au cheltuit 25% din creditele bugetare până în luna martie.
Se găsesc soluții pentru cerințele minerilor! Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, după o întâlnire cu liderii minerilor care protestează deja de câteva zile în Valea Jiului, că lucrătorii din mine își vor primi salariile și restul drepturilor restante pe 25 și 26 februarie. Aceștia vor fi plătiți în trei tranșe, astfel: plata salariilor pe trei luni, plata salariilor compensatorii pentru angajații care ies la pensie și, totodată, pentru asigurarea transportului de la și spre locul de muncă, precum și pentru tichetele de masă. Anunțul său vine după ce premierul Florin Cîțu i-a avertizat pe mineri că le înțelege suferința, însă nu va permite ca în timpul mandatului său să aibă loc o mineriadă.
110 milioane de euro într-un singur an, contribuția la bugetul de stat a Grupului Transilvania General Import Export - European Drinks&Food, deținut de Viorel Micula și Ioan Micula! Economia românească...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019