Oamenii legii de la peste 180 de parchete din țară și procurorii de la DNA București continuă să ancheteze acuzațiile de fraudare a referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu. Anchetatorii au făcut investigații în 15 județe și au audiat sute de cetățeni suspectați de vot multiplu, semnături false sau CNP-uri inexistente. Printre județele aflate în vizorul procurorilor anticorupție se numără și Gorjul. In localitatea Dragotești, mai mulți săteni au fost audiați pentru neregulile investigate.
VOX: "M-au pus sã dau explicatii. M-a pus sã mã uit pe lista aia si mie mi s-a pãrut cã nu e semnãtura mea."
VOX: "`-Dumneavostrã v-ati mai fi recunoscut semnãtura dacã nu vedeti bine? -Eu stiu, am făcut si eu pe N și pe M, ce să fac."
VILI PASĂRE, primar Dragotești: "Mi s-a adus la cunostintã cã sunt în localitate cu listele electorale si se cautã cetãteni care sunt trecuti si pe liste cã au votat, dar ei nu au votat. Nu pot sã spun dacã au gãsit vreun cetãtean."
Un alt primar din Gorj, cel din localitatea Slivilești, a fost nevoit să le pună anchetatorilor la dispoziție listele de la scrutinul popular din 29 iulie
SORIN BUCURESCU, primar Slivilești: "Desi pe raza localitãtii au fost 61% votanți, vreau sã spun cã nu existã nici o semnãturã în plus."
Procurorii au început și audierea membrilor Comisiilor Electorale, care au fost chemați la București în calitate de martori. În total, la Parchetul General sunt peste 250 de dosare care vizează acuzații de fraude la referendum, iar la Direcția Națională Anticorupție- alte zece.
Călin Georgescu, reținut în trafic astăzi, și dus la Parchetul General! Fostul candidat la alegerile prezidențiale a fost așteptat de mai mulți susținători, care, însă nu s-au putut apropia, pentru că în fața Parchetului au fost puse garduri de protecție.
15 persoane au fost reținute, în cazul conflictului stradal din Urziceni, în urma perchezițiilor efectuate, luni, la adrese din patru județe. Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București au propus arestarea preventivă...
Atenție la reduceri false și investiții miraculoase! Sezonul sărbătorilor este o perioadă în care tentativele de fraudă online ating cote maxime.
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a sesizat din oficiu în baza indiciilor care relevă posibile infracțiuni electorale și spălare a banilor, potrivit unui comunicat de presă. De asemenea, a solicitat procurorului șef al DIICOT să efectueze o analiză proprie a informațiilor.
Percheziții domiciliare, într-un dosar privind lucrări ilegale executate în Parcul „Regele Mihai I”, fost Herăstrău, din București! Mai multe persoane sunt cercetate penal pentru efectuarea unor lucrări de demolare...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019