Date companie
 
 
 
 

Produsele de post care conțin aditivi pot fi periculoase

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Martie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : produse, alimente, post, aditivi, ingrediente, eticheta, aplicatie, mierlea, euri, infocons
 

În postul Paștelui, conform tradiției, credincioșii consumă produse vegetale, iar alimentele care conțin proteină animală sunt eliminate din meniul zilnic. Pentru a veni în întâmpinarea celor care postesc, industria alimentară le pune la dispoziție o gamă variată de semipreparate ori alimente conservate. problema este că unele produse de acest gen pot conține aditivi cu efecte nedorite asupra stării de sănătate.

SORIN MIERLEA, președinte InfoCons „Când discutăm despre produsele de post, să nu uităm că toți acești aditivi, coloranți, conservanți se dublează, se triplează. Se regăsesc și prin margarină și prin pâine și în pateul de post, mai bem și o băutură carbogazoasă.”

MARIUS CHIRICĂ, terapeut nutriție „Dacă vorbim despre alimentele procesate de Post, cum ar fi pateurile de post, ele trebuie să fie, în primul rând stabilizate. Stabilizatorii, după cum știm sunt chimici și aducem un plus de toxine în corp. Ținând cont că în mare parte vorbim de stabilizatori, de E uri, putem vorbi de diabet, cancer, boli de inimă. Panoul poate fi mult mai larg, dar în principiu acestea sunt.”

Pentru a preveni astfel de situații, consumatorii sunt îndemnați să se informeze cu privire la ingredientele utilizate pentru prepararea alimentului respectiv. Pentru a vă fi mai ușor, există chiar și o aplicație de „citire” a etichetei, pe care o puteți instala pe telefonul mobil.

FLORINA ILICEA, reporter „Voi lua ca exemplu acest pateu vegetal. Tot ce trebuie să fac este să scanez codul de bare al alimentului și am aici absolut toate informațiile, ingredientele, numărul de calorii și chiar timpul necesar de exerciții fizice pentru arderea acestora.”

SORIN MIERLEA, președinte InfoCons „Acel pateu vegetal este plin de E uri, de aditivi, de coloranți, de conservanți, de zahăr, de sare, ca să ne creeze și adicție și ideea de plăcere. Din această perspectivă, este foarte important să învățăm să citim eticheta.”

VOX „- Eu folosesc și Vegeta și pateu vegetal, mai multe. - Dar v-ați uitat la ce conțin? - Nu m-am uitat, să vă spun sincer, nu m-am uitat.”

VOX „- Produse de post consumați? - Da, cum să nu. - Și v-ați uitat la ce conțin, credeți că sunt periculoase? - Pe mine nu m-a afectat ce am mâncat până acum de post.”

Ingredientele sunt trecute pe etichetă în ordine descrescătoare, ceea ce înseamnă că primul este în cantitatea cea mai mare, iar ultimul, în cantitatea cea mai mică. Un alt aspect la care cumpărătorul trebuie să fie mereu atent este termenul de valabilitate al produsului și condițiile de depozitare.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • România, fruntașă la risipa de alimente ( 10 Martie 2021 )

    România are un nivel scăzut de trai, comparativ cu alte state europene, dar, în mod surprinzător, se situează printre țările fruntașe la risipa de hrană. Totuși, românii au devenit conștienți de această risipă...

  • InfoCons îndeamnă la verificarea cu atenție a noilor contracte pentru energie electrică ( 7 Ianuarie 2021 )

    Românii care intenționează să-și schimbe furnizorul de energie electrică trebuie să fie atenți la mai multe aspecte. InfoCons avertizează că, înainte de a semna un nou contract, consumatorii trebuie să fie...

  • Trecerea de la postul Crăciunului, la bucatele „de dulce” ( 23 Decembrie 2020 )

    Postul Crăciunului se apropie de final. Vineri, credincioșii care au postit în această perioadă, pot degusta apetisantele preparate pregătite de gospodine în cinstea Nașterii Domnului. Perioada postului...

  • Otrava din produsele alimentare de post ( 18 Noiembrie 2020 )

    Mare atenție la alimentele pe care le consumați în Postul Crăciunului! Chiar dacă pe piață există o gamă variată de produse pentru vegetarieni, nu toate sunt sănătoase. Avertismentul vine din partea...

  • Fenomenul risipei alimentare ( 16 Octombrie 2020 )

    Trei din patru români aruncă la gunoi mâncarea rămasă neconsumată, arată un studiu LifeBox dat publicității de Ziua Națională a Alimentației și a Combaterii Risipei Alimentare. Studiul atrage, astfel, atenția...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2