Date companie
 
 
 
 

Profesorii de la o școală din Buzău refuză să încheie mediile elevilor, nemulțumiți că li s-a luat din salarii pentru construcția școlii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Iunie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : salarii, profesori, elevi
 

200 de elevi de la o școală din Buzău riscă să rămână cu mediile neîncheiate. Profesorii refuză să le încheie situația școlară, în semn de protest față de faptul că li s-au tăiat lefurile. Mai exact, s-au trezit cu popriri pe salarii pentru achitarea unei datorii mai vechi pentru construcția școlii.

vox prof
"Am luat luna aceasta doar 6 milioane și 600 de mii de lei. Banii reprezintă doar 66% din salariul pe care trebuia să-l iau. "

vox prof
"Ca o primă măsură de protest am stabilit să nu încheiem mediile la clasele I-VII și implicit nu susținem nicio serbare, nu putem să dăm niciun premiu."

Părinții elevilor de la Școala Scutelnici sunt disperați.

Vox parinte
"Noi am înțeles că nu li se încheie mediile generale copiilor pentru că nu li se dau banii domnilor profesori."

vox parinte
"Și dânșii au muncit un an de zile, și copiii noștri au muncit un an de zile, și cred că se merită să mergem mai departe."

Profesorii spun că sunt prinși la mijloc.

VOX prof
"Nu înțelegem de ce noi plătim cu salariul nostru o datorie către o firmă care a executat lucrări de construcție acestei școli."

vox
"Sunt oameni, din salariul ăsta trăim, și doar pe ăsta îl avem."

Șefii Inspectoratului Școlar spun că vor lua măsuri pentru ca elevii să nu fie afectați.

DUMITRU ENE, inspector general, ISJ Buzău:

"Noi încercăm să facem tot ce ține de noi, atât sub aspect juridic, solicitând suspendarea acestei asigurări silite."

Școala din Scutelnici a fost reabilitată în 2007 printr-un program al Ministerului Educației. Inițial, lucrările au fost evaluate la 850 de mii de lei, dar primăria a triplat valoarea contractului prin mai multe acte adiționale. Școala a rămas cu o datorie de jumătate de milion de lei către firma de construcții. Patronul și-a cerut drepturile în instanță și a câștigat procesul.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Catalogul electronic, generalizat ( 31 Ianuarie 2025 )

    La ora actuală, aproape o treime dintre școlile din România au catalog electronic, a declarat ministrul Educației, Daniel David. Ministerul Educației definitivează un proiect, astfel încât, catalogul electronic să fie implementat...

  • Prioritățile noului ministru al Educației ( 11 Ianuarie 2025 )

    Noul ministru al Educației și Cercetării, Daniel David, a facut public Raportul privind starea învățământului la momentul preluării mandatului. Acesta spune că salariul de bază în educație trebuie să reflecte respectul pe care noi îl dăm profesorului în societate și educației, precizând că indicatorii de performanță trebuie să vină în forma unor bonusuri, premii, suplimentar acestui salariu de bază.

  • Proteste față de ordonanța-trenuleț ( 29 Decembrie 2024 )

    Federația Națională Sindicală din Asistența Socială și Protecția Copilului FNS „PRO. ASIST” susține că este îngrijorată de prevederile proiectului ordonanței trenuleț. Sindicaliștii susțin că salariații se vor confrunta cu diminuări ale veniturilor nete.

  • Trei elevi, eliminați de la Evaluarea Națională ( 25 Iunie 2021 )

    Trei elevi au fost eliminați de la proba de matematică a Evaluării Naționale, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Elevii au fost descoperiți, joi, cu telefoane mobile în sala de examen, lucru...

  • A început Evaluarea Națională ( 22 Iunie 2021 )

    Emoții mari, astăzi, pentru viitorii liceeni! Absolvenții de clasa a VIII-a au susținut prima probă a examenului de Evaluare Națională: cea la limba și literatura română. Elevii au avut de rezolvat două subiecte, cu un total de 16 cerințe. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2