Noua Lege a Educației îi obligă pe profesori să stea la școală opt ore, ca orice alt bugetar. Potrivit legii, norma didactică este de 18 ore, iar restul de 22 de ore, profesorii trebuie să le petreacă în cancelarie pentru a corecta lucrări și pentru a pregăti lecțiile de a doua zi.
DOINA STANCU - profesor Slobozia: "Dacã ar fi sã stau opt ore în scoalã nu mi-ar ajunge timpul pentru pregãtirea lectiilor. Noi acasã stãm mult mai mult decât cele opt ore pe care le considerã dânsii legale."
CORNELIA RENTEA - profesor Slobozia: "Din experienta mea de peste 34 de ani la catedrã, consider cã cel mai bine îti pregãtesti lectiile acasã. Mediul este altul. În plus, la scoalã nu gãsesti tot materialul de care ai nevoie."
MARIAN EZEANU - profesor Slobozia: "Mi se pare un afront la nesigurantã, la onoarea profesorului, la faptul cã nu si-ar face activitãtile cum trebuie, o dare de socotealã inutilã."
COSTICA STREZOIU - director Grup Scolar "Al.I.Cuza" Slobozia: "Ati semnat deja în condicã cu opt ore? Sigur, ca la orice intreprindere."
ILIE STAVAR - Inspector General Scolar ISJ Ialomita: "Norma didacticã conform legii este de 18 ore. De la 18 la 40 mai rãmân 22 de ore de justificat."
MARIA GEANTA - director Grup Scolar "M.Eminescu" Slobozia: "Problema e dacã scoala dispune de spatiu corespunzãtor, dacã elevii cu care lucreazã pot sã-si permitã sã stea dupã programul scolii ca sã facã diverse activitãti."
Legea Educației Naționale a intrat in vigoare in urma cu o saptamana, la 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial. Excepție face măsura introducerii clasei pregătitoare în învățământul primar, care se va aplica din anul școlar 2012-2013.
Val de proteste, în România! Polițiștii, ceferiștii și angajații din Sănătate au ieșit în stradă, la București și în alte orașe din țară, nemulțumiți de noile măsuri anunțate de Guvern, considerate anti-bugetari, dar...
„Fiecare dintre voi veți avea ocazia să fiți super-eroi” le-a transmis președintele Klaua Iohannis, în această dimineață, elevilor. Seful statului le-a spus școlalilor că are încredere în ei.
Prognoza economică este una pesimistă! O spune premierul Ludovic Orban care explică astfel motivul pentru care Executivul amână creșterea salariilor profesorilor! „E ca într-o familie – când îți scad veniturile și abia mai ai bani de mâncare, de plata chiriei, nu te duci să-ți bei banii la cârciumă”, a spus premierul, citat de Mediafax. Acesta a ținut apoi să precizeze că afirmația sa a fost răstălmăcită.
Premierul Ludovic Orban a anunțat că și bugetarii vor intra în șomaj tehnic! Guvernul pregătește o ordOnanță potrivit căreia angajații instituțiilor de stat vor fi trimiși acasă în șomaj tehnic pentru 15 zile pe lună, urmând...
Sancțiuni mai dure pentru agresarea profesorilor! Asta prevede un proiect de lege adoptat de Senat. Potrivit documentului, profesorii și directorii din învățământul preuniversitar beneficiază de protectia acordată persoanelor...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019