Date companie
 
 
 
 

Programul Prima casă, analizat de Executiv și bănci

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Martie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : prima casa, guvern, credite, banci, fonduri, program
 

''Analizăm posibilitatea de a împărți riscul între stat și bancă!'' Este declarația premierului Emil Boc, la finalul întâlnirii cu reprezentanții unitatilor bancare, în timpul căreia au analizat programul "Prima Casă". Executivul urmărește dublarea numărului de beneficiari, după ce, in ultimii doi ani, statul a garantat credite în cadrul programului în valoare de un miliard si jumatate de euro. Noii proprietari își plătesc la timp ratele, iar Guvernul folosește acest fapt în avantajul său și le propune bancherilor să împartă riscul de neplată.

EMIL BOC, premierul României: "Din 37 de mii doar 21 de persoane au probleme cu plata ratelor! E un risc aproape zero! Având în vedere acest lucru, cred cã si bãncile au interesul sã accepte un grad al riscului de 50 la sutã!"

Dacã Programul "Prima Casã" continuã, creditele vor fi date le fel ca pânã acum.

GHEORGHE IALOMIȚIANU, ministrul Finanțelor Publice: "Acestea au fost discuþiile cu bãncile, sã rãmânã aceleasi conditii de la programul initial!"

Până miercurea viitoare, băncile trebuie să dea Guvernului un răspunsul final. Pentru clienții existenți, nu vor interveni modificări in contract si nici costuri suplimentare. Românii care au acum dosare depuse la unități bancare riscă să nu primească deocamdată împrumutul cerut, pentru că unele instituții de credit și-au epuizat plafonul pentru "Prima Casă"- varianta 2010. Pentru ei, singura șansă este ca instituțiile care încă nu au consumat suma alocată de Guvern să cedeze fondurile băncilor care au clienți, dar nu mai dispun de bani.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Tot mai multe negocieri cu banca ( 13 Februarie 2025 )

    Crește interesul băncilor pentru negocierile cu consumatorii! Anul 2024 a însemnat, comparativ cu 2016, o creștere de 23 de ori a disponibilității băncilor de a găsi împreună cu conciliatorii o soluție pentru rezolvarea problemelor semnalate, conform datelor Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor din domeniul Bancar (CSALB). Astfel că, anul trecut s-au înregistrat 989 de negocieri încheiate cu împăcarea părților din totalul concilierilor, iar în 65 de cazuri părțile nu s-au înțeles. Conform CSALB, 301 de cereri au fost rezolvate fără intervenția unui conciliator.

  • Bugetul 2025, programat pentru vot ( 2 Februarie 2025 )

    Proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2025 vor intra, miercuri, în dezbatere parlamentară. Potrivit programului aprobat de birourile permanente unite ale Senatului și Camerei...

  • Pachet amplu de investiții ( 4 Decembrie 2024 )

    Guvernul a prezentat un pachet amplu de investiții care vizează mai multe domenii cheie. Cea mai mare finanțare, în valoare de 5 miliarde de euro, va veni de la Banca Europeană de Investiții și va fi folosită pentru finalizarea șantierelor de autostrăzi.

  • Protest Greenpeace pentru Roșia Montană, în Piața Victoriei ( 7 Iulie 2021 )

    Protest, la ușa Guvernului! Membrii organizației de mediu Greenpeace au protestat, miercuri, în Piața Victoriei, față de posibila retragere a dosarului de înscriere în Patrimoniul UNESCO a sitului Roșia Montană.

  • Se scumpește carnea de porc ( 9 Iunie 2021 )

    Carnea de porc s-ar putea scumpi cu 25%, în lunile următoare, pe fondul scumpirii furajelor. Și asta deși se înregistrează un minimum istoric al valorii porcilor la poarta fermei. Avertismentul vine din partea...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2