Date companie
 
 
 
 

Proiect de reabilitare a caselor vechi din Cluj Napoca

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Aprilie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : fatade, cladiri
 

Proiect de reabilitare a caselor vechi din Cluj-Napoca. Specialiștii primăriei inventariază imobilele cu probleme, pentru a le include în planul de cosmetizare a fațadelor și, astfel, în procesul de renovare.

OANA BUZATU, purt. de cuv. al Primăriei Cluj-Napoca: "S-a constituit o comisie care realizează atât inventarul clădirilor care necesita consolidare, fațadizare, cât si o ierarhizare a importantei si urgentei lor. Bineînțeles se tine cont ce cladiri necesita interventii urgente, pentru a nu pune în pericol trecătorii."

Banii publici vor fi directionati atât spre cladirile primariei, cât si spre imobilele private. Autoritatile îsi vor recupera banii în transe de la proprietarii cu care vor ajunge la o întelegere sau în instanță, de la cei care nu vor sa plateasca. Doar în ultima luna, municipalitatea a somat proprietarii a cinci cladiri sa repare fațadele.

prin telefon: THOMAS ABRAHAM, proprietar: "La un moment dat, am găsit o hârtie lipită pe ușă, cum că, în 15 zile, dacă nu ne apucam de refacerea fațadei, din cauza pica țigla si tencuiala din perete, o sa ne amendeze, atunci eu am luat initiativa."

VOX: "Deplorabil. Primaria trebuie sa ajute, dar si sa îi oblige pe unii sa faca treaba asta."

În schimb, unii proprietari considera ca nu ar trebui sa plateasca pentru fatade.

GABI SIMA, proprietar: "Parerea mea e ca zona centrala ar trebui sa fie în sarcina Primariei mai mult, a Ministerului Culturii. Adica de ce în Marasti trebuie si aici nu trebuie."

În plus, multe fațade au fost modificate ilegal de agentii economici.

ADRIAN BORDA, arhitect din Comisia Monumentelor Istorice: "Odată cu repararea fațadelor ar trebui remediate aceste intervenții ilegale care dupa legea 50 sunt penale."

Lista cladirilor care necesita interventii rapide va fi facuta publica de Primarie pe 15 aprilie.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • În pregătire, majorarea taxelor cu până la 500%, pentru clădirile și terenurile neîngrijite din Sectorul 6 ( 16 Februarie 2021 )

    Lăsarea în paragină a clădirilor și terenurilor ar putea fi taxată drastic în Sectorul 6 al Capitalei. Consiliul Local Sector 6 va dezbate, joi, un proiect de hotărâre privind majorarea cu până la 500% a impozitului...

  • Truse de supraviețuire gratuite, pentru locatarii clădirilor cu bulină ( 9 Februarie 2020 )

    Bucureștenii care locuiesc în blocuri cu bulină roșie ar putea primi truse de supraviețuire! Asta prevede un proiect al Consiliului General al Municipiului București. Potrivit documentului, peste 5.800 de locatari din clădirile...

  • România eficientă, proiect pentru reducerea consumului de energie ( 21 Noiembrie 2019 )

    Planuri mari pentru România! Proiectul “România eficientă” presupune dezvoltarea și derularea unui program național de eficiență energetică, demarat în vara anului 2019 și care se va întinde cel puțin până în anul 2022. Inițiatorii proiectului își propun să ajute România să atingă țintele stabilite prin Directivele Uniunii Europene pentru anul 2030 în privința reducerii emisiilor de carbon și eficientizare energetică.

  • Eveniment ”Art Nouveau”, la Oradea ( 16 Iunie 2019 )

    Eveniment cultural spectaculos, în acest weekend, în centrul Oradiei! Sub sloganul "Celebrează o zi, admiră o viață!", a avut loc evenimentul dedicat sărbătoririi patrimoniului Art Nouveau al orașului, aflat la a doua ediție.

  • București: 174 de clădiri reprezintă pericol public în cazul unui seism ( 2 Iulie 2018 )

    Deși România nu a fost ocolită de cutremure majore, autoritățile se mișcă în pași de melc în consolidarea clădirilor cu risc seismic major. Doar douăzeci de clădiri cu risc seismic din centrul Capitalei se află în proces de reabilitare. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2