Proiect în sprijinul tinerilor întreprinzători! Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România a lansat proiectul BIZ UP, în parteneriat cu Patronatul Județean al Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Mehedinți. Proiectul vizează dezvoltarea competențelor antreprenoriale și manageriale ale persoanelor din regiunile de dezvoltare Sud-Vest Oltenia și București-Ilfov. Participanții vor fi încadrați în activități de consiliere, asistență mentoring și cursuri de formare profesională, în vederea asigurării permiselor inițierii, dezvoltării și conducerii de afaceri de succes.
OVIDIU NICOLESCU, președinte, C.N.I.P.M.M.R. "Primul obiectiv se referă la dezvoltarea competențelor antreprenoriale și manageriale pentru un grup de 450 de persoane. Aceste 450 de persoane vor beneficia de consiliere, îndrumare, formare, iar cel de al doilea obiectiv se referă la creșterea gradului de informare și conștientizare privind beneficiile antreprenoriatului."
Antreprenoriatul este încurajat prin implementare unei scheme de ajutor de minimis pentru 40 de strat-up-uri și prin dezvoltarea a două incubatoare de afaceri, respectiv a două structuri de sprijinire a afacerilor. Proiectul se derulează până în luna decembrie a acestui an. Este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 și are o valoare de aproximativ șapte milioane de lei.
OVIDIU NICOLESCU, președinte, C.N.I.P.M.M.R. "Având în vedere faptul că așa cum știm cu toții, din păcate, România are cea mai mică densitate de IMM-uri la 1000 de locuitori din România, 21-22, când media europeană e de peste 60 și, atunci, trebuie să dezvolte această cultură antreprenorială."
Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii a realizat și un sondaj în perioada 12-23 martie, care a stabilit dificultățile cu care se confruntă I.M.M.-urile în cazul delegărilor transfrontaliere. Printre altele, s-au identificat lipsa accesului la informații complete și actuale în ceea ce privește serviciile transfrontaliere, fiscalitatea excesivă, birocrația ridicată și procedurile consumatoare de timp și bani.
LIVIU ROGOJINARU, vicepreședinte, C.N.I.P.M.M.R. "În ceea ce privește reducerea fiscalității pentru I.M.M.-uri s-a discutat să ajungă la 37,5 %, de asemenea, o îmbunătățire a legislației și o clarificare a obligativității în România, în ceea ce privește fiecare stat membru, pentru acest gen de activitate."
Mai mult, se dorește stimularea construirii de poli de competitivitate, rețele de firme focalizate pe export și asigurarea accesului la informații complete și actualizate.
Transportul public din zona București-Ilfov va intra, începând cu luna aceasta, într-un proces de reorganizare. Anunțul a fost făcut de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov. Proiectul își propune să optimizeze actuala rețea de transport de la nivelul întregii regiuni.
Pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul obținut de la stat, dar oricine poate opta să rămână angajat și să lucreze până la vârsta de 70 de ani. Anunțul a fost făcut ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca...
Greu cu lucrările de infrastructură rutieră, în România! Anunțul aparent optimist al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, privind un proiect de mare interes, ascunde o capcană a timpului.
Metroul până la Aeroportul Otopeni, un proiect ambițios, înăbușit încă din fașă! Documentația pentru organizarea licitației privind execuția magistralei de metrou Băneasa - Aeroportul Otopeni a fost respinsă...
Sticlele de apă, suc sau bere, taxate suplimentar, dar cu posibilitatea recuperării banilor pe ambalaje! Ministerul Mediului a pus în dezbatere publică un proiect de lege care vizează taxarea PET-urilor, a sticlelor sau a dozelor...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019