Nu avem, oficial, proiect de regionalizare, dar lupta pentru cele opt regiuni a început deja. Baronii locali s-au aruncat în luptă, pentru a-și asigura o funcție care nu existã deocamdatã: cea de guvernator al regiunii! Cea mai mare bãtãlie se dã pentru regiunea Centru, între liderii din Sibiu și cei din Brașov. Liderul PSD Brașov, ministrul Constantin Nițã, l-a atacat de curând pe primarul Sibiului, Klaus Johannis, pe tema regionalizãrii. Nițã l-a acuzat pe Johannis cã a intrat în PNL pentru interese personale. Mai precis, cã ar vrea sã-i convingã pe liderii de la București cã Sibiul trebuie sã devinã capitala viitoarei regiuni Centru, iar el sã fie guvernator.
KLAUS JOHANNIS, primar Sibiu "Impresia mea este cã acest domn Nițã, are probleme în a formula argumente si le-a înlocuit cu jigniri! Pãcat! La alt nivel mi-am imaginat duelul cu Brașovul."
Regiunea Centru este vizatã și de primarul Brașovului, George Scripcaru. Democrat-liberalul a declarat, ironic, cã va trece la PNL, pentru a-și mãri șansele de a deveni guvernator.
GEORGE SCRIPCARU, primar Brașov "Nu cred cã simplul criteriu cã te înscrii într-un partid sau treci de la un partid la altul, ãsta este un argument ca sã devii capitala regionalã, așa cum am înțeles cã primarul de la Sibiu a prezentat acest lucru ca un argument. Dacã trebuie sã ne ducem într-un partid, ca sã convingem pe cineva, ne sacrificãm și facem și treaba asta."
În bãtãlia pentru regiunea Centru ar putea intra încã un brașovean: liberalul Aristotel Cãncescu! Lupte crâncene se dau, însă, pentru fiecare dintre cele opt posibile regiuni. Gheorghe Nichita, Sorin Frunzãverde sau Nicușor Constantinescu sunt printre cei care vâneazã viitoarea funcție de guvernator de regiune. Daca proiectul va deveni realitate, România va avea opt regiuni: București-Ilfov, Centru, Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest, Sud și Sud-Est. Acestea vor avea competențe exclusive sau partajate cu cele ale statului, un buget multianual și un președinte, în fruntea unui consiliu regional.
Un procuror al Direcției Naționale Anticorupție vrea să-l vadă pe fostul președinte al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, zece ani după gratii. Procurorul le-a cerut magistraților Tribunalului București să-i aplice lui Olteanu...
Val de eliberări, în urma deciziei CCR, care a stabilit că modalitățile de constituire a completurilor de cinci judecători de la instanța supremă au fost nelegale, în sensul în care nu au fost trași la sorți toți membrii completului.
Limitările bugetare sunt consecința măsurilor de relaxare fiscală menite să stimuleze mediul economic! Cel puțin așa a declarat premierul Dacian Cioloș, astăzi, la Forumul Administrației Publice Locale organizat în București. Șeful Executivului a subliniat că sunt exemple de risipă și chiar corupție în ceea ce privește cheltuirea banilor publici.
Guvernatorul B.N.R. trage un semnal de alarmă! Mugur Isărescu a declarat, marți, la Forumul "Strategia de dezvoltare a României, regionalizare și convergența la euro", că în ultimele două decenii nu a văzut atâtea pericole la adresa stabilității economice și financiare a României câte vede acum. El îi avertizează pe români că s-au culcat pe o ureche și că...
Patronii firmei care a furnizat artificiile din Colectiv, Daniela și Cristian Nițu, și pirotehnicianul Viorel Zaharia au fost arestați preventiv. Judecătoria Sectorului 4 a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a Danielei Niță, administratorul firmei Golden Ideas Fireworks Artists, care a furnizat artificiile din clubul Colectiv, a directorului societății, Cristian Niță, și a...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019