Promovabilitate cu patru procente mai mică decât în 2012, în urma soluționării contestațiilor depuse după cea de-a doua sesiune a bacalaureatului. Potrivit centralizatorului publicat de Ministerul Educației Naționale, promovabilitatea la nivelul întregii țări a fost de 21,5%. Astfel, în sesiunea august-septembrie a examenului de maturitate 2013, au promovat 15.592 dintre cei 72.476 de candidați. Cel mai ridicat procent de promovabilitate s-a înregistrat în județul Arad (36,3%), iar cel mai scăzut, în județul Ilfov - 10%. Cele mai multe medii obținute de candidați au fost cuprinse între 6,00 și 6,49. Niciunul dintre participanții la examenul național de bacalaureat nu a obținut media 10.
Rezultatele sesiunii de vară a examenului de bacalaureat au fost afișate. Ministerul Educației a publicat rezultatele sub protecția codului pentru fiecare absolvent, atât pe site edu.ro, cât și în centrele de examen.
Parlamentul nou-ales se întrunește după comunicarea rezultatelor finale ale alegerilor la convocarea președintelui României, în cel mult 20 de zile de la alegeri, potrivit Constituției României. Camera Deputaților...
Rezultatele parțiale după numărarea voturilor de la scrutinul pentru alegerile locale confirmă victoria candidatului susținut de PNL și USR-PLUS, Nicușor Dan, în cursa pentru Primăria Capitalei. Aseară, după...
Peste 35% dintre elevi au picat BAC-ul! Potrivit Ministerului Educației, rata de promovare în prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2020, după soluționarea contestațiilor, este de 64,5%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este de 72.9%, iar pentru promoțiile anterioare de 27.7%.
Primele rezultate la Bacalaureat 2020 au fost afișate! Potrivit Ministerului Educației, rata de promovare este de 62,9% și este cea mai mică din ultimii șase ani. În total, 232 de elevi au luat 10. Am discutat și noi cu un tânăr absolvent al Colegiului Național "Grigore Moisil" din București, fericit că a trecut cu brio examenul maturității.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019